Пожежа в одеському коледжі: поліція назвала пріоритетну версію

Вівторок, 17 грудня 2019, 15:15
Пожежа в одеському коледжі: поліція назвала пріоритетну версію

За попередніми висновками Державної служби з надзвичайних ситуацій пожежа в коледжі на вулиці Троїцькій сталася через несправність електропроводки чи побутових приладів.

Джерело: очільник поліції Одеської області Олег Бех, якого цитує пресслужба поліції Одещини

Деталі: За словами Беха, це лише попередній висновок про причину пожежі, наданий поліції представниками ДСНС. Остаточні висновки зробить пожежно-технічна експертиза, яка буде призначена на підставі акту ДСНС, а також вилучених з місця події предметів і документів.

Щодо розслідування поліцейський повідомив, що розпочався додатковий огляд місця події, участь у якому, крім одеських поліцейських, будуть брати експерти з Києва, тривають допити, призначено 63 експертизи.

Пряма мова: "Станом на сьогодні у нас ще залишилися невиданими  тіла 11-ти загиблих у пожежі. За прикметами, одягом, особистими речами ми розуміємо, хто ці люди, а до кінця тижня вже повинні надійти і перші результати генетичної експертизи. Це означає, що наступного тижня ми зможемо розпочати роботу з рідними загиблих, щоб вони змогли забрати тіла своїх близьких".

Передісторія: 

  • Пожежа у будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу сталася 4 грудня. 
  • Поліція розглядала три версії пожежі: загоряння через несправність електропроводки, навмисний підпал і необережне поводження з вогнем.
  • Жертвами пожежі стали 16 людей. З них двоє померли в лікарні, ще чотирнадцять були знайдені на місці трагедії.
  • Прем'єр Олексій Гончарук доручив відсторонити від виконання обов‘язків на час розслідування пожежі в Одеському коледжі керівника ГУ ДСНС в Одеській області Віктора Федорчака, його заступника із профілактики Михайла Вовка, а також керівника Департамента освіти Олександра Лончака.
  • Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну і органам місцевої влади провести перевірку стану протипожежної безпеки закладів, установ та організацій з масовим перебуванням людей.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News