Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці про "нормандську" зустріч: ані успіх, ані невдача

Четвер, 19 грудня 2019, 11:24
Українці про нормандську зустріч: ані успіх, ані невдача

Із тих, хто поінформований про саміт у нормандському форматі, половина українців вважає зустріч – ані успіхом, ані невдачею.

Джерело: результати опитування соціологічної групи "Рейтинг" від 13-17 грудня

Дослівно: "66% опитаних зазначили, що добре поінформовані про саміт у нормандському форматі, який відбувся 9 грудня. З них близько 40% вважають результати проведення саміту швидше успіхом президента Зеленського, половина – ані успіхом, ані невдалою. Тільки 7% побачили лише негативні результати".

 



Деталі: Відзначається, що лише 20% респондентів щось чули про саміт, лише 12% – не знають нічого.

Крім того, після саміту в Парижі українці покращили своє ставлення до канцлера Німеччини Меркель (позитивне ставлення зросло з 60 до 69%) та президента Франції Макрона (з 39 до 52%). Меркель вперше за останні 5 років очолила рейтинг світових лідерів за оцінками українців, випередивши президента Білорусі Лукашенка, до якого позитивно ставляться 65% опитаних українців.

 

Ставлення до президента РФ Путіна не змінилося: позитивно ставляться 16%, негативно – 72%.
Прихильники партії "Опозиційна платформа – За життя" єдині серед симпатиків парламентських політичних сил, які довіряють Путіну.

 

Опитування проводилося 13-17 грудня 2019 р. серед населення України від 18 років. Загалом було опитано 2500 респондентів методом формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,0%.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування