Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма про переговори щодо обміну: Нам поки не вдалося досягти бажаного

Четвер, 19 грудня 2019, 13:19
Кучма про переговори щодо обміну: Нам поки не вдалося досягти бажаного

Представник України у ТКГ Леонід Кучма повідомив, що на зустрічі у Мінську не вдалося домовитися про обмін всіх на всіх, але у четвер він уже розмовляв з цього приводу із представником Росії Борисом Гризловим і зустрічався із президентом Володимиром Зеленським.

Джерело: заяву Кучми опублікувала прессекретарка експрезидента Дарка Оліфер у Facebook

Дослівно: "Нам би хотілось мати результати набагато кращі, ніж маємо. Але, з урахуванням зустрічі лідерів Франції, Німеччини, РФ і президента Зеленського в Парижі, серед усіх проблем ситуації на Донбасі вчора на першому місці для нас були питання безпеки і проблема звільнення незаконно затриманих осіб.

Нам не вдалося досягти того, чого хотілося. Не буду вдаватись в подробиці і не хочу кидати на когось звинувачення - переговорний процес триває. Ми сьогодні зустрілись у президента, поговорили про результати, щойно я переговорив і з Гризловим.

Треба все-таки спробувати завтра, не відкладаючи, провести скайп-конференцію з цього питання. Зробити все, щоб до Нового року звільнити людей, хоча б якусь частину. Вдасться чи не вдасться - невідомо".

Деталі: Крім того, 19 грудня представник України в робочій підгрупі з політичних питань у ТКГ Олексій Резніков запевнив, що переговори про обмін до Нового року продовжаться і немає підстав говорити про те, що щось відбулося не так. 

Що передувало: 18 грудня на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську не домовилися про обмін полоненими за формулою "всіх на всіх".

Радник президента України із зовнішньополітичних питань Андрій Єрмак розповів, що в середу, 18 грудня, на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську мали також визначити точки розведення військ на лінії розмежування згідно з домовленостями в Парижі, а також зафіксувати умови та процедури повного припинення вогню.

Нагадаємо:

  • 9 грудня у Парижі відбулися переговори лідерів "нормандського формату" – України, Росії, Німеччини та Франції – щодо врегулювання ситуації на сході України. Сторони підписали комюніке.
  • Серед домовленостей – продовження розведення сил та підготовка умов для місцевих виборів на Донбасі.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування