Сайдік: ТКГ у Мінську не реалізувала паризьких домовленостей про обмін

Середа, 18 грудня 2019, 22:53
Сайдік: ТКГ у Мінську не реалізувала паризьких домовленостей про обмін

На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську 18 грудня не домовилися про обмін полоненими за формулою "всіх на всіх".

Джерело: Радіо Свобода, прессекретарка експрезидента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер

Пряма мова спецпреда голови ОБСЄ у ТКГ Мартіна Сайдіка: "Сторони ґрунтовно обговорювали питання обміну полоненими, щоб реалізувати домовленості у Парижі. Доведеться зробити ще кроки, щоб досягти цього".

Деталі: У Мінську намагалися домовитися про обмін полоненими до Нового року, як це було узгоджено учасниками Нормандського саміту в Парижі. Представники Росії вимагали, щоб Україна домовлялася з ОРДЛО.

Водночас, Оліфер повідомила, що сторони, з урахуванням рекомендацій саміту Нормандського формату та у відповідності зі своєю заявою від 17 липня 2019 року, "повторно заявили про свою повну відданість повній та всеохоплюючій реалізації режиму припинення вогню, підкріпленого виконанням всіх необхідних заходів з підтримки режиму припинення вогню".

Що передувало: Радник президента України із зовнішньополітичних питань Андрій Єрмак розповів, що в середу, 18 грудня, на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську мали визначити точки розведення військ на лінії розмежування згідно з домовленостями в Парижі, а також зафіксувати умови та процедури повного припинення вогню.

Нагадаємо:

  • 9 грудня у Парижі відбулися переговори лідерів "нормандського формату" – України, Росії, Німеччини та Франції – щодо врегулювання ситуації на сході України. Сторони підписали комюніке.
  • Серед домовленостей – продовження розведення сил та підготовка умов для місцевих виборів на Донбасі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...