Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії протестували можливість ізолювати свій інтернет

Понеділок, 23 грудня 2019, 22:49
У Росії протестували можливість ізолювати свій інтернет

Заступник голови Мінкомзв'язку Росії Олексій Соколов заявив, що в РФ провели навчання з роботи "суверенного Рунету", і вони показали готовність операторів зв'язку до виконання закону про ізольований інтернет.

Джерело: Новая газета

Деталі: Відзначається, що в рамках навчань фахівці перевіряли "можливість перехоплення абонентського трафіку і розкриття інформації про абонента, блокування послуг зв'язку для абонентів", а також "організацію ремонтно-відновлювальних робіт на єдиній мережі електрозв'язку РФ".

Крім того, тестували "загрози в соціальних мережах".

У навчаннях брали участь ФСБ, Міноборони, МВС, Федеральна служба охорони, Росгвардія, Міненерго, Роскомнадзор, а також "Мегафон", МТС, "Лабораторія Касперського", "Ростелеком", "Вімпелком" та інші.

У Мінкомзв'язку обіцяли, що звичайні користувачі не помітять навчань, які "носять дослідницький характер", оскільки "відпрацювання загроз" проводитимуть лише на спеціально "виділених сегментах, стендах і полігонах".

Що було раніше: З 1 листопада в Росії набрала чинності значна частина положень так званого закону про "суверенний Рунет".

Передісторія:

  • У грудні 2018 року до Держдуми Росії внесли законопроект про забезпечення автономної роботи російського сегмента інтернету при відключенні від глобальної інфраструктури.
  • 20 лютого 2019 року президент РФ Володимир Путін пояснив необхідність ізоляції російського інтернету так: "Вони ж там сидять, це ж їхній винахід, і все слухають, бачать і читають, що ви говорите, і накопичують цю інформацію, а так не будуть".
  • 10 березня у Москві пройшов мітинг проти ізоляції російського інтернету. Затримали 15 осіб.
  • Того ж дня, в мережі з'явилися фото "надгробку Путіну", нібито встановленого в Набережних Челнах.
  • На чорному кам'яному пам'ятнику була розміщена фотографія президента і напис: "1952-2019". "Путін поховав вільний інтернет – жителі Набережних Челнів поховали Путіна", – писали в соцмережах.
  • Також повідомлялося, що соцмережа "ВКонтакте"почала видаляти публікацій з фото "могили Путіна".
  • У березні Міністерство оборони Росії взялося створювати мультисервісну транспортну мережу зв'язку, яка стане основою для "суверенного інтернету".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування