У "Слузі народу" кажуть, що "формула Штайнмаєра" може бути трансформована

П'ятниця, 27 грудня 2019, 09:16
У Слузі народу кажуть, що формула Штайнмаєра може бути трансформована

Заступник керівника фракції "Слуга народу" член комітету з питань реінтеграції окупованих територій Максим Ткаченко заявив, що в процесі переговорів в рамках "нормандського формату" можуть бути трансформовані деякі пункти "формули Штайнмаєра".

Джерело: Ткаченко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна"

Деталі: Йдеться про положення закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО".

Пряма мова: "Ми хочемо цей закон перезапустити, адже після останньої зустрічі в Парижі стало зрозуміло, що ми зможемо "зрушити" позицію Російської Федерації. У нас з'явилося нове вікно можливостей на цьому треку. У деталі цього процесу посвячені дипломати, але по тій інформації, яка проскакує, з'являється надія, що "формула Штайнмаєра", що лежить в основі чинного закону, зможе трохи трансформуватися".

Передісторія:

  • 9 грудня 2019 року вперше з 2016 року відбулася зустріч у "нормандському форматі" на найвищому рівні та двосторонні зустрічі лідерів країн.
  • За підсумками зустрічі, сторони дали прес-конференцію та узгодили комюніке, де є тези про особливий статус Донбасу та "формулу Штайнмаєра".
  • Згідно з цією формулою, тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО, відомий також у суспільстві як закон про особливий статус Донбасу, починає діяти на постійній основі за умови, коли там відбудуться місцеві вибори, проведені згідно Конституції і законодавства України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори відбулись за стандартами ОБСЄ та міжнародними стандартами демократичних виборів.

Знати більше: Офіс президента опублікував комюніке паризького саміту. Повний текст

Перша нормандська: як та у чому Зеленський переміг Путіна на саміті в Парижі

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування