Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пристайко попередив Німеччину і Францію про залежність від РФ через Nord stream-2 

Субота, 28 грудня 2019, 08:36

Глава МЗС України Вадим Пристайко звернувся із попередженням до Німеччини та Франції щодо залежності від Росії через будівництво газопроводу "Північний потік-2" у Балтійському морі.

Джерело: інтерв'ю Пристайка виданням редакційної групи RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND), яке оприлюднено 28 грудня, повідомляє DW

Дослівно: "Ви, німці, зараз будуєте газопровід "Північний потік-2" у Балтійському морі, щоб зробити себе ще більш незалежним від постачання газу через Україну. Однак пам'ятайте: джерелом газу залишається Росія", - заявив глава МЗС.  

"Якщо росіяни не захочуть більше постачати газ, трубопроводи Балтійського моря відразу спорожніють (...) У нас в Україні заповнені сховища газу. І ми гарантуємо доставку газу через наші трубопроводи", - підкреслив Пристайко. 

Раніше глава Міненергетики РФ Олександр Новак заявив, що російський уряд розраховує ввести в експлуатацію "Північний потік-2" до кінця 2020 року. 

Читайте також: 

Американський удар по проєкту Путіна: чи зможуть санкції США зупинити Nord Stream 2.

Готуємося до Nord Stream-3: якою має бути газова стратегія України

Що передувало: 

  • 20 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет країни, який передбачає запровадження санкцій проти російських газопроводів "Північний потік-2" та "Турецький потік". Під штрафні заходи потраплять судна, які займаються прокладкою труб для цих газогонів, а також громадяни, які мають відношення до роботи цих суден.
  • Усі компанії, причетні до будівництва Nord Stream 2, мають протягом 30 днів припинити роботи, інакше США застосують проти них нові санкції, передбачені в законі про оборонний бюджет Штатів.
  • Глава МЗС РФ Сергєй Лавров пообіцяв, що Росія дасть відповідь Сполученим Штатам на санкції у зв’язку з будівництвом газопроводу "Північний потік-2".
  • В РФ заявили, що Росія збирається завершити будівництво газопроводу "Північний потік-2", незважаючи на загрозу американських санкцій. 
  • Швейцарська компанія Allseas, кораблі якої здійснювали прокладку труб по дну Балтійського моря для газопроводу "Північний потік-2", офіційно заявила про зупинку робіт.
  • Станом на 23 грудня будівництво газопроводу "Північний потік-2" було завершено на 93,5%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування