Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рідні Небесної сотні заявили про погрози з боку представників режиму Януковича

Неділя, 29 грудня 2019, 00:13
Рідні Небесної сотні заявили про погрози з боку представників режиму Януковича

Родичі Небесної сотні обурені бездіяльністю правоохоронців та відсутністю реакції на погрози та залякування учасників Революції Гідності з боку представників режиму Януковича.

Джерело: ГО "Родини Небесної сотні" у Facebook

Дослівно: "Ми, рідні Героїв Небесної Сотні обурені бездіяльністю правоохоронних органів, які не проявляють жодної реакції на дії, що містять ознаки кримінальних злочинів - погрози, залякування учасників Революції Гідності - з боку представників режиму Януковича."

Деталі: Йдеться про дії заступника глави адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова. Він закликав "продовжити комплексну роботу по дегероїзації та деміфологізації злочинців, перетворених у героїв" та "покарати непокаране зло".

Родичі загиблих пропонують включити в списки на обмін саме його, а не ексберкутівців, підозрюваних у масових розстрілах на Майдані.

"Вимагаємо негайної правової реакції на погрози і антидержавну діяльність Портнова. Замість беркутів обміняти Портнова на полонених громадян України яких утримує країна агресор - Росія", – йдеться в дописі.

Що передувало: Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід п'яти обвинуваченим у розстрілах на Майдані ексберкутівцям на особисте зобов'язання. 

Передісторія:

  • Із 27 грудня Київський апеляційний суд розглядав апеляції на продовження запобіжних заходів 5 ексберкутівцям, яких звинувачують у розстрілах під час Майдану в 2014 році.
  • В ході засідання прокурор Сергій Куций підтвердив, що колишні бійці спецпідрозділу "Беркут", обвинувачені у розстрілах на Майдані, перебувають у списках на обмін.
  • Перед цим прокурорів Олексія Донського, Ігора Земскова, Яніса Сімонова та Дениса Іванова, які упродовж кількох років займалися справами Майдану, виключили із судового процесу у справі про розстріли на Інститутській у Києві у 2014 році.
  • 27 грудня Київський апеляційний суд повідомив про заміну групи прокурорів у справі ексбійців спецпідрозділу "Беркут", обвинувачених у справі про розстріл на Інститутській в лютому 2014 року, під час розгляду зміни запобіжного заходу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...