Cудді, що звільнили ексберкутівців, ухвалювали скандальні рішення – ЗМІ

Неділя, 29 грудня 2019, 02:35
Cудді, що звільнили ексберкутівців, ухвалювали скандальні рішення – ЗМІ

Судді, члени колегії Київського апеляційного суду, що звільнила з-під варти ексберкутівців, ухвалювали рішення в інтересах скандальних політиків та режиму Януковича. 

Джерело: "Слідство.Інфо"

Деталі: До колегії, що розглядала справу, входили Маргарита Васильєва, Віктор Габрієль та Анатолій Орел.

Головуюча суддя Маргарита Васильєва була в складі колегії суддів, що всупереч закону скасувала угоди про визнання вини з двома фігурантами "газової справи" екснардепа Олександра Онищенка. Його підозрюють у створенні газової схеми із завданням збитків держави на понад півтора мільярда гривень. На думку журналістів, таке рішення допомогло екснардепу.

Наступний член колегії – Віктор Габрієль працює понад 20 років у цьому ж суді.

Габрієль у часи Революції Гідності відмовився задовольнити скаргу учасника акції протесту на рішення суду першої інстанції. Тим рішенням його було позбавлено водійського посвідчення на півроку через поїздку до Межигір’я. 

Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя не притянула суддю до відповідальності, хоча визнала, що він порушив норми Кодексу про адмінправопорушення.

Анатолій Орел входив до колегії суддів, що підтвердили законність рішення Бориспільського міськрайонного суду про умовно-дострокове звільнення колишнього нардепа від БЮТ Віктора Лозінського. Його було засуджено на 10 років за вбивство селянина Валерія Олійника на території мисливських угідь.

Усі троє суддів раніше підтвердили відповідність займаній посаді.

Що передувало: Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід п'яти обвинуваченим у розстрілах на Майдані ексберкутівцям на особисте зобов'язання. У ГПУ запевнили, що судовий розгляд щодо обвинувачення у справі про розстріли на Майдані буде продовжено.

Передісторія:

  • Із 27 грудня Київський апеляційний суд розглядав апеляції на продовження запобіжних заходів 5 ексберкутівцям, яких звинувачують у розстрілах під час Майдану в 2014 році.
  • В ході засідання прокурор Сергій Куций підтвердив, що колишні бійці спецпідрозділу "Беркут", обвинувачені у розстрілах на Майдані, перебувають у списках на обмін.
  • Перед цим прокурорів Олексія Донського, Ігора Земскова, Яніса Сімонова та Дениса Іванова, які упродовж кількох років займалися справами Майдану, виключили із судового процесу у справі про розстріли на Інститутській у Києві у 2014 році.
  • 27 грудня Київський апеляційний суд повідомив про заміну групи прокурорів у справі ексбійців спецпідрозділу "Беркут", обвинувачених у справі про розстріл на Інститутській в лютому 2014 року, під час розгляду зміни запобіжного заходу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...