Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підозрюваному в нападі на співробітників Шарія обрали запобіжний захід

Неділя, 29 грудня 2019, 08:11
Підозрюваному в нападі на співробітників Шарія обрали запобіжний захід

Суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту для підозрюваного в перешкоджанні діяльності співробітників відеоблогера Анатолія Шарія.

Джерело: поліція Києва

Дослівно: "Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у перешкоджанні діяльності, хуліганстві та погрозах насильством журналісту. Фігурант перебуватиме під нічним домашнім арештом".

Деталі: У поліції нагадали, що 24 грудня до столичної поліції надійшла "інформація від журналістів" щодо протиправних дій відносно них на території Апеляційного суду Києва.

Поліцейські провели першочергові слідчі дії та встановили одного з підозрюваних. Ним виявився мешканець Київської області, 1990 року народження, який раніше потрапляв у поле зору правоохоронців за напад з ножем на жителя столиці.

Фігуранту оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 2 ст. 296 (Хуліганство), а також  ч. 2 ст. 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

Передісторія: 

  • 24 грудня двоє співробітників, які працюють на відеоблогера Анатолія Шарія, поскаржилися на цькування біля суду, де розглядали апеляцію на запобіжний захід підозрюваній у причетності до вбивства Павла Шеремета Юлії Кузьменко.
  • Один із них заявив, що йому погрожували, нанесли кілька ударів і облили сечею.
  • Пізніше прокуратура Києва повідомила про підозру у перешкоджанні діяльності журналістів 29-річному мешканцю Київщини. Прокуратура клопотала про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...