Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США: Безперервна агресія РФ ставить Україну перед важким вибором

Неділя, 29 грудня 2019, 18:14

У Сполучених Штатах привітали повернення звільнених полонених з підконтрольного Росії Донбасу та заявили, що безперервна агресія Росії "ставить очільників України перед важким вибором". 

Джерело: посольство США в Україні у Твіттері

Дослівно: "Ми вітаємо сьогоднішнє повернення звільнених полонених з підконтрольного Росії Донбасу, як було узгоджено на саміті в Нормандському форматі 9 грудня".

"Враховуючи те, що безперервна агресія Росії ставить очільників України перед важким вибором, ми стоїмо на боці наших українських партнерів та багатьох українців, які залишаються у полоні в Росії та в Криму", - йдеться у повідомленні диппредставництва. 

Нагадаємо,

  • 9 грудня 2019 року у Парижі лідери Франції, Німеччини, України та Росії, серед іншого, домовилися, що до кінця року відбудеться обмін утримуваними особами за формулою "всіх на всіх".
  • 29 грудня на КПВВ "Майорське" відбувся обмін утримуваними особами між Україною і ОРДЛО.
  • В Україну повернули 76 осіб. Україна видала 127 утримуваних осіб, при цьому готова була видати 141 особу, але 14 осіб відмовилися повертатися на територію ОРДЛО.  
  • За даними адвоката Валентина Рибіна, в рамках обміну Україна віддала бойовикам бразильця Рафаеля Лусваргі, який воював на боці бойовиків ОРДЛО, та п’ятьох ексберкутівців, обвинувачених у розстрілах на Майдані.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...