Труба після "зливу" прослушки влаштував вечірку – ЗМІ

Середа, 4 грудня 2019, 08:49
Труба після зливу прослушки влаштував вечірку – ЗМІ

Директор Держбюро розслідувань Роман Труба після "зливу" прослушки нібито з його кабінету не звільнився, а навпаки – затіяв велике свято у столичному ресторані.

Джерело: Bihus.info

Деталі: Закрита вечірка ДБР відбулася за 10 днів після "зливу" – 29 листопада – в італійському ресторані Веро Веро.

За даними журналістів, на неї прибули Труба, його перша заступниця Ольга Варченко. Також помітили співробітників львівського управління ДБР.

Збирав усіх Труба – відзначали річницю бюро і його керівництва ним.  

Коли помітили під рестораном журналістів, то викликали поліцію.

А після того, як Bihus.info звернулося до пресслужби бюро по коментар щодо святкування, керівництво ДБР вирішили вивозити з вечірки потайки.

Для прикриття відходу до входу ресторану пригнали службовий бус. Також там недощового вечора чергували люди з парасольками, які допомагали відвідувачам виходити менш помітно.  

Що було раніше: 3 грудня Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №2116  про внесення змін до закону "Про Державне бюро розслідувань".

Поруч з різними нововведеннями, закон призводить до звільнення Труби.

Закон набирає чинності наступного дня після того, як буде опублікований із підписом президента. Тоді ж достроково припиняються повноваження Труби та його заступників: Ольги Варченко та Олександра Буряка.

Бюро з центрального органу державної влади, підзвітного Кабміну, стане правоохоронним органом з президентської вертикалі. Глава держави затверджуватиме структуру ДБР, положення про Раду громадського контролю та порядок її формування.

При цьому очільник Держбюро стане більш самостійним. Наразі частину керівних повноважень директор ділить зі своїми заступниками. Нові зміни зроблять директора одноосібним главою. 

Раніше цього дня президент Володимир Зеленський заявив, що "права рука" директора Державного бюро розслідувань Романа Труби підозрюється в отриманні $150 тисяч хабара, і закликав Верховну Раду прийняти законопроєкт №2116.

Читайте також:  "Трубу зірвало. Як і за що Зеленський і Рада розігнали керівництво ДБР"

Передісторія:

  • 21 вересня Труба заявив, що виявив у робочому кабінеті апаратуру для прослуховування, вмонтовану у вентиляційну систему. 
  • Увечері 19 листопада в месенджері Telegram з'явився анонімний канал під назвою "Трубу прорвало", де викладають аудіозаписи, зроблені нібито в кабінеті керівника ДБР і на яких чутно схожий на його голос.
  • Роман Труба назвав записи, оприлюднені у Telegram-каналі "Трубу прорвало", провокацією, але відмовився коментувати, чи там звучить саме його голос.
  • На записах одного зі співрозмовників імовірний Труба називає "Андрій", "Андрій Йосипович" (можливо, керівник Офісу президента Андрій Богдан).
  • На одному з аудіозаписів голос, який нібито належить Трубі, обговорює з іншим чоловіком "підозру по Уляні" (ймовірно, мова про ексочільницю МОЗ Уляну Супрун, – ред.) і просить "підготувати довідки", бо він іде на "доповідь до Володимира Олександровича".
  • Також на записах обговорюють, що заступники Труби фігурують на плівках НАБУ, знятих в кабінеті у судді Вовка.
  • Крім того, на записах нібито є голос заступника Богдана Андрія Смирнова, який дає вказівки кого допитувати, кого "підвісити", а кого "доганяти".
  • На записах нібито Труба зупиняє обшуки на підприємствах Костянтина Жеваго, обговорює те, що п’ятий президент Петро Порошенко не прийшов на допит, і те, що під час візиту МВФ не треба чіпати Приватбанк и НБУ. У
  • ДБР є 13 проваджень, фігурантом яких є п’ятий президент України Петро Порошенко, розпочатих зокрема за заявами колишнього першого заступника глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова.
  • У команді Порошенка вважають, що директор ДБР Роман Труба став інструментом у руках Портнова.

 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...