НАБУ не вгледіло у Telegram-записах Труби нічого кримінального

Середа, 4 грудня 2019, 12:13

Національне антикорупційне бюро вивчило аудіозаписи, на яких нібито були зафіксовані розмови в кабінеті директора Державного бюро розслідувань Романа Труби, але підстави для відкриття кримінального провадження не знайшли.

Джерело: відповідь НАБУ на запит LIGA.net.

Дослівно НАБУ: "За результатами дослідження зазначених у запиті аудіозаписів кримінальне провадження не було порушене".

Деталі: За словами співрозмовника в НАБУ, під час аналізу вони не знайшли фактів, які вони можуть розслідувати за корупційними статтями.

Що було раніше: Спочатку Труба відмовлявся коментувати, чи на записах звучить саме його голос.

Пізніше він припустив, що на скандальних аудіозаписах, зроблених нібито в його кабінеті, голос схожий на його власний, але, щоб сказати напевно, потрібна фоноскопічна експертиза.

А експертиза може бути призначена, якщо є оригінали записів.

Передісторія:

  • 21 вересня Труба заявив, що виявив у робочому кабінеті апаратуру для прослуховування, вмонтовану у вентиляційну систему. 
  • Увечері 19 листопада в месенджері Telegram з'явився анонімний канал під назвою "Трубу прорвало" із аудіозаписами нібито в кабінеті керівника ДБР.
  • На записах одного зі співрозмовників імовірний Труба називає "Андрій Йосипович" (можливо, керівник Офісу президента Андрій Богдан).
  • На одному з аудіозаписів голос, який нібито належить Трубі, обговорює з іншим чоловіком "підозру по Уляні" (ймовірно, мова про ексочільницю МОЗ Уляну Супрун – ред.) і просить "підготувати довідки", бо він іде на "доповідь до Володимира Олександровича".
  • Також на записах обговорюють, що заступники Труби фігурують на плівках НАБУ, знятих у кабінеті судді Вовка.
  • На записах також нібито є голос заступника Богдана Андрія Смирнова, який дає вказівки кого допитувати, кого "підвісити", а кого "доганяти".
  • Крім того, на записах нібито Труба зупиняє обшуки на підприємствах Костянтина Жеваго і обговорює те, що під час візиту МВФ не треба чіпати Приватбанк и НБУ.

Читайте також: Трубу зірвало. Як і за що Зеленський і Рада розігнали керівництво ДБР

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News