Джуліані планує зустрітися з Шокіним

П'ятниця, 6 грудня 2019, 07:56
Джуліані планує зустрітися з Шокіним

Адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані планує зустрітися в Києві з колишнім генеральним прокурором України Віктором Шокіним.

Джерело: колишній співробітник посольства України у США, політичний консультант у США й Канаді Андрій Теліженко у Twitter

Пряма мова у підписі до фото: "Я і Джуліані, готуючись до ще одного важкого робочого дня завтра у зустрічах із паном Шокіним та паном Луценком.

Для всіх теоретиків змови не секрет, що ми робимо. Правда розкриється.

Боже, благослови Україну, і Боже, благослови Сполучені Штати Америки".

Деталі: Журналіст Джек Лоренсон відзначив, що Джуліані й Теліженко перебувають серед ночі у лаунж-барі готелю "Прем’єр Палас", який належить близькому соратнику президента РФ Володимира Путіна, російському олігарху Олександру Бабакову.

Експерт Андерс Аслунд висловив думку, що Джуліані у Києві зустрічається з "шахраями, до яких не підійде чесна людина". – з нардепом Олександром Дубінським, наближеним до олігарха Ігоря Коломойського, та нардепом Андрієм Деркачем, якому платить олігарх Дмитро Фірташ.

Передісторія:

  • Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані робить документальний серіал для американского телеканалу OANN (One America News Network).
  • 3 грудня колишній генпрокурор України Юрій Луценко (наступник Віктора Шокіна) у Будапешті зустрівся з Джуліані і дав інтерв’ю, яке покажуть у третій серії цього серіалу.
  • Під час інтерв’ю Луценко заявив, що колишня послиня США в Україні Марі Йованович у свідченнях у Конгресі в рамках розслідування щодо імпічменту Дональда Трампа казала неправду. Він також повторив тезу, що посольство США в Україні блокувало слідство щодо статків Віктора Януковича.
  • 4 грудня у Києві Джуліані зустрівся з позафракційним народним депутатом Андрієм Деркачем та з народним депутатом фракції "Слуга народу" Олександром Дубінським.
  • Раніше "The New York Times" повідомила, що у вівторок Джуліані зустрівся з Луценком у Будапешті, а в Києві зустрінеться з Віктором Шокіним і колишнім прокурором Костянтином Куликом.
  • Влітку ЗМі повідомляли, що Віктор Шокін та Юрій Луценко "злили" Дональду Трампу компромат на його потенційного конкурента на президентських виборах 2020 року – демократа Джо Байдена.
  • У жовтні CNN повідомляла з посиланням на джерела, що у січні 2019 року Джуліані просив Держдепартамент і Білий дім видати візу Шокіну для поїздки до США.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News