Головні новини п’ятниці і ночі: Іран визнав, що збив "Боїнг"

Субота, 11 січня 2020, 07:00

Офіційна влада Ірану визнала, що збила український літак– новини, які були актуальні 10 січня.

Про збиття літака МАУ

Іран офіційно визнав, що збив український пасажирський літак авіакомпанії МАУ.

За їх словами, це трапилось помилково через те, що літак здійснив різкий поворот у бік засекреченої військової бази. 

Як йдеться в заяві, літак "прийняв положення і висоту ворожої цілі", коли наблизився до бази іранського Корпусу вартових Ісламської революції (елітний військовий підрозділ – УП). Саме в цих умовах "через людську помилку" літак "потрапив під обстріл". 

Раніше офіційний представник уряду Ірану назвав брехливими звинувачення про те, що літак "Міжнародних авіаліній України" був збитий іранською ракетою.

Напередодні, міністр закордонних справ Вадима Пристайко заявив, що Україна буде вимагати компенсацію і притягнення винних до відповідальності, якщо буде доведено версію удару іранських ППО по українському авіалайнеру.

Про телеграм-канал "Української правди"

А ми продовжуємо агітувати вас за те, щоб ви підписались на наш телеграм-канал "УП. Кляті питання" 3-5 постів на день. Тільки важливі новини на актуальні теми. Пояснюємо складні речі простою мовою. І, найголовніше, з жартами на межі!

Про інші важливі новини

Відео, на якому зафіксоване падіння літака МАУ, який розбився під Тегераном, з’явилося у Twitter 10 січня.

Іранське телебачення показало відео з "чорною скринькою" з українського авіалайнера Boeing 737, який зазнав аварії поблизу Тегерана.

Українські поліцейські та прикордонники на адмінкордоні з окупованим Росією Кримом затримали учасника незаконного збройного формування "Самооборона Крыма"

Відповідно до оприлюднених даних Державної служби статистики вперше за роки незалежності у грудні на споживчому ринку ціни знизились на 0,2 %.

На місці падіння літака МАУ в Ірані вже практично нічого не залишилося - з території вивезли майже всі уламки, тепер прибирають сміття.

Апеляційний суд Києва відмовився відпустити з-під варти музиканта Андрія Антоненка, підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

Потерпілий Михайло Чекурак, на якого фігуранти розслідування вбивства Павла Шеремета Владислав та Інна Грищенки нібито здійснили невдалий замах, помер.

Почесний патріарх ПЦУ Філарет відкликав свій підпис під постановою помісного собору від 15 грудня 2018 року, яким була ліквідована Українська православна церква Київського патріархату.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News