Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ДБР завершили формування підрозділу щодо справ Майдану

Субота, 11 січня 2020, 15:46
У ДБР завершили формування підрозділу щодо справ Майдану

У Державному бюро розслідувань завершили формування спеціального слідчого підрозділу у "справах Майдану".

Джерело: сайт ДБР

Дослівно ДБР: "32 кандидатури слідчих та прокурорів Генеральної прокуратури України погоджено до переведення на посади в Державному бюро розслідувань.

Таким чином формування спеціального слідчого підрозділу у "справах Майдану" завершено".

Пряма мова т.в.о. директора ДБР Ірини Венедіктової: "Ми забезпечили процесуальну участь цих фахівців в розслідуванні справ Майдану, результатів якого від нас очікує суспільство".

Деталі: Зазначається, що організаційні заходи з переведення працівників Генпрокуратури та регіональних і місцевих прокуратур, які розслідували та здійснювали процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013 - 2014 роках, здійснені на виконання закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань".

Передісторія:

  • 3 грудня Верховна Рада проголосувала у другому читанні за президентський законопроєкт про перезавантаження ДБР із поправкою №318, яка передбачає створення управління з розслідування справ Майдану у ДБР та переведення туди слідчих з ГПУ. 
  • Цей документ передбачає дочасне припинення повноважень голови Державного бюро розслідувань Романа Труби та його заступників.
  • 27 грудня президент Володимир Зеленський звільнив директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу і призначив тимчасово виконуючою обов’язки директора ДБР нардепку "Слуги народу", голову комітету з питань правової політики Ірину Венедіктову.
  • 2 січня стало відомо, що керівником відділу з розслідування справ Майдану у Державному бюро розслідувань призначено Олександра Буряка, який до цього обіймав посаду заступника директора бюро.
  • Адвокати "Небесної сотні" та родичі героїв Майдану заявили, що призначення Буряка на посаду керівника відділу ДБР у справах Майдану відбулось закрито і непрозоро, а його репутація є сумнівною.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...