Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Євросоюзі отримали від МЗС Ірану лист щодо катастрофи літака МАУ

Субота, 11 січня 2020, 23:30
В Євросоюзі отримали від МЗС Ірану лист щодо катастрофи літака МАУ

Високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель отримав лист від голови МЗС Ірану Джавада Заріфа про катастрофу літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ).

Джерело: Twitter представника ЄС

Пряма мова: "Отримав лист від Джавада Заріфа про рейс PS752. Важливо, що Іран пролив світло на цю трагічну подію і пообіцяв провести повне і належне розслідування. Слід вжити всіх заходів для того, щоб така катастрофа більше не повторилася".

Деталі: Високий представник ЄС із закордонних справ висловив співчуття тим, хто втратив своїх близьких.

Знати більше:

Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані. Все, що відомо

Від Ірану до Росії. 10 нападів військових на літаки - шанси на покарання й компенсацію

Передісторія:

  • Літак регулярного рейсу PS 752 "Тегеран - Київ" авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) розбився в Ірані вранці 8 січня. У літаку було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі 176 осіб загинули.
  • Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомляв, що серед загиблих були громадяни 7 країн: з Ірану 82; з Канади 57; зі Швеції 10; з Афганістану 4; зі ФРН 3, із Великої Британії 3, з України 11 громадян (2 пасажири й 9 членів екіпажу).
  • Кілька західних ЗМІ оприлюднили версію спецслужб США щодо падіння літака МАУ в Ірані. Вони підозрюють, що авіалайнер був помилково збитий іранською ракетою російського виробництва.
  • 10 січня глава СБУ Іван Баканов заявив, що Служба безпеки розглядає дві пріоритетні версії авіакатастрофи літака рейсу PS 752 в Ірані: потрапляння ракети й теракт.
  • Вранці 11 січня Іран офіційно визнав, що помилково збив літак МАУ.
  • Президент Ірану Хасан Рухані виступив із заявою про те, що країна "глибоко шкодує про цю трагічну помилку" і заявив, що дії військових, які призвели до загибелі українського лайнера, будуть розслідуватися.
  • Напередодні офіційні представники Ірану відкидали звинувачення у збитті літака ракетою. 
  • Відповідальність за аварію українського літака МАУ взяв на себе Корпус вартових ісламської революції (КВІР) - військова гілка виконавчої влади Ірану. 
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна очікує від Ірану притягнення винних до відповідальності, повернення тіл загиблих, виплат компенсацій та офіційних вибачень по дипломатичних каналах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...