Найєм про свої пів мільйона в грудні: Або злодій і відкати, або хороша зарплата

Середа, 15 січня 2020, 11:16
Найєм про свої пів мільйона в грудні: Або злодій і відкати, або хороша зарплата

Заступнику гендиректора "Укроборонпрому" з питань взаємодії з органами державної влади Мустафі Найєму в грудні нарахували 486,5 тисячі гривень зарплати.

Джерело: електронні декларації та пост Найєма в Facebook

Пряма мова: "Задекларував свій дохід за грудень. Він майже вдвічі нижчий за той, що я отримав у листопаді. Тому що не було ніколи "зарплати у 300 тисяч". Була одноразова виплата декількох премій і надбавок за попередній "волонтерський" період роботи в концерні.

Моя справжня зарплата ось така. І може бути переглянута в обидві (!) сторони залежно від результатів моєї роботи і успіхів всієї компанії".

Деталі: Найєм зазначив, що у колишнього керівництва концерну "Укробронпром" офіційні виплати були майже в два рази меншими, але "результати цього нам і країні ще довго розгрібати".

Він нагадав, що про неофіційні доходи екскерівництва країна дізнавалася від Бігуса і НАБУ.

За словами Найєма, тепер все відкрито і можна вибирати, що результативніше і ближче: "досвідчені злодії з маленькими зарплатами і великими відкатами" біля керма державних стратегічних підприємств чи команда менеджерів з величезними амбіціями і "однією, білою і відкрито задекларованою зарплатою".

Згідно з повідомленнями про зміну майнового стану, Найєм 2 грудня 2019 року одержав 310 тисяч 521 гривню, а 27 грудня – ще 176 тисяч 44 гривні зарплати.

Що передувало: 14 січня Верховна Рада висунула вимогу Кабінету міністрів прозвітувати про нарахування великих премій окремим міністрам та розповісти про причини таких нарахувань.

Передісторія:

  • Раніше повідомлялося, що керівники Мінкульту отримали "під ялинку" сотні тисяч зарплати. Зокрема, міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський та його заступники задекларували сукупний розмір своєї грудневої зарплати на суму понад 2 мільйони гривень.  
  • Крім того, повідомлялося, що топ-менеджери "Нафтогазу" отримають премію у 700 мільйонів гривень.
  • 11 грудня 2019 року міністр юстиції Денис Малюська заявив, що його не влаштовує зарплата і він не виключає перехід на іншу роботу.
  • Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет заявляв, що деякі міністри просять більшу зарплату, бо не всі мають "фінансову подушку" і їм важко утримувати свої родини.
  • Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що високі зарплати міністрам долають корупцію та спокусу зловживання службовим становищем.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування