Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стрілянина у Каховці: поліцейський намагався видати вбивство за самооборону – ДБР

Середа, 15 січня 2020, 16:03
Стрілянина у Каховці: поліцейський намагався видати вбивство за самооборону – ДБР

Працівнику Каховського відділу поліції повідомили про підозру у приховуванні вбивства місцевого жителя Володимира Чебукіна, яке трапилося у новорічну ніч.

Джерело: пресслужба Офісу генерального прокурора, ДБР

Дослівно ОГП: "Діючий працівник Нацполіції був присутній під час вбивства, у вчиненні якого підозрюється місцевий мешканець - колишній працівник поліції.

За версією слідства, з метою приховати навмисне вбивство після сварки з потерпілим, одразу після смертельних пострілів стверджуваного вбивці присутніми під час злочину був розроблений план знищення доказів, фальсифікації обставин події та імітування обставин самооборони.

Вказаний поліцейський взяв травматичний пістолет потерпілого, з якого той не здійснив жодного пострілу, обмотав ногу стверджуваного вбивці брезентом та намагався зробити постріл у ногу, але не влучив.

Оскільки в травматичному пістолеті потерпілого був лише один набій, план інсценування самооборони не вдалося втілити.

Цей поліцейський повідомлений про підозру у приховуванні особливо тяжкого злочину".

Деталі: Працівнику Каховського відділу поліції повідомили про підозру у приховуванні вбивства (ч. 1 ст. 396 ККУ).

Через дії поліцейського, правоохоронці розглядали хибну версію вбивства з метою самозахисту.

У разі доведення вини, чоловіку загрожує покарання у вигляді арешту на строк до 3 місяців або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Крім того, слідство встановлює участь інших присутніх під час злочину.

Правоохоронці вивчають дії всіх членів слідчо-оперативної групи поліції, які виїжджали на місце вбивства та брали участь у проведенні огляду місця події.

Після цього буде вирішене питання про притягнення до кримінальної відповідальності інших правоохоронців, причетних до приховування умисного вбивства.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Офіс генпрокурора.

Передісторія:

  • 1 січня близько 6 години ранку у Каховці в результаті конфлікту один із його учасників здійснив кілька пострілів у свого опонента – місцевого жителя Володимира Чебукіна, той помер.
  • За інформацією місцевих мешканців, до вбивства може бути причетний працівник поліції, який святкував Новий рік в одній компанії з підозрюваним у вбивстві. Родичі убитого підозрюють, що стріляли декілька людей.
  • За даними ЗМІ, Чебукіна розстріляв цивільний чоловік його колишньої дружини, а конфлікт нібито стосувався дитини.
  • У Каховці відбулися протести під управлінням поліції з вимогою розслідування вбивства Чебукіна.
  • Державне бюро розслідувань почало розслідування щодо працівника одного з відділів ГУНП Нацполіції в Херсонській області, який може бути причетним до вбивства.
  • У справі призначили низку експертиз, зокрема повторну судово-медичну експертизу трупа. 
  • 6 січня Офіс генпрокурора сформував групу прокурорів, які координуватимуть розслідування вбивства мешканця Каховки в новорічну ніч, до якого може бути причетний поліцейський.
  • Після цього з відділу поліції звільнили 3 правоохоронців, 3 – відсторонили від займаної посади, ще до 3 застосували дисциплінарне стягнення у вигляді неповної службової відповідності займаній посаді.
  • Зокрема, звільнили старшого інспектора з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Каховського відділу поліції, який на момент злочину перебував у компанії підозрюваного у вбивстві. Відносно нього матеріали направили у ДБР.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...