Новини 16 січня: "профан" Гончарук, призов в армію, відставка міністерки

Четвер, 16 січня 2020, 19:37
Новини 16 січня: профан Гончарук, призов в армію, відставка міністерки

Гончарук обіграв фразу про те, що він "профан" в економіці, Зеленський підписав указ про призов в армію: тепер — з 18 років, міністерка Альона Бабак написала заяву про звільнення — новини, які були актуальні 16 січня.

Про "профана"

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що ворогам не вдасться зупинити його, – і навів аргументи на користь того, що він не "профан" в економіці.

Перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко вважає, що для відставки Гончарука немає підстав.

Порошенко за прем’єра заступився. Натякає, що до прослушки причетний Коломойський, якому раніше належав націоналізований "Приватбанк".

Тимошенко, в свою чергу, виступає за зміну не лише уряду, а й всієї влади через "її некомпетентність" — "хай вони повертаються у свій бізнес, у свої 95-ті квартали і не отруюють життя Україні".

Про призов

Президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби та строки проведення чергових призовів, починаючи з 18 років.

Про міністерку, яка йде з посади

Міністерка розвитку громад і територій Альона Бабак написала заяву про звільнення – документ уже знаходиться в Кабміні. На її місце пророкують кандидатуру Дениса Шмигаля, який очолює Івано-Франківську ОДА.

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося майже шість тисяч людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

Президент Росії Володимир Путін призначив прем'єр-міністром РФ главу Федеральної податкової служби Михайла Мішустіна.

Керівництво "Слуги народу" спільно з президентом та іншими фракціями вирішили зняти з розгляду і доопрацювати з урахуванням пропозицій опозиції законопроєкт про децентралізацію влади.

Верховна Рада проголосувала за постанову про участь української делегації в січневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

Верховна Рада проголосувала у повторному першому читанні за легалізацію та державне регулювання азартних ігор.

Нацполіція відкрила 2 кримінальних провадження щодо можливого незаконного стеження за колишнім американським послом Марі Йованович в Україні.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...