Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Слузі народу" не бачать підстав для відставки Гончарука

Четвер, 16 січня 2020, 11:01
У Слузі народу не бачать підстав для відставки Гончарука

Перший заступник голови парламентської фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко вважає, що для відставки прем'єр-міністра Олексія Гончарука немає підстав.

Джерело: Корнієнко, котрого цитує "Інтерфакс-Україна", в четвер у коментарі журналістам у кулуарах парламенту

Пряма мова: "Пропонувалися (на засіданні фракції" Слуга народу ") якісь емоційні кроки: "А давайте висловимо щось там", але фракція не підтримала це. Це не обговорення, виглядає це так: "А давайте терміново знімати Гончарука! Хто за?". 5 рук піднялося. Це емоційна реакція депутатів, які себе вважають опозиційними до уряду".

Деталі: Перший заступник голови фракції запевнив, що на цей момент немає ні причин, ні законних підстав для того, щоб відправити уряд Гончарука у відставку. За словами Корнієнка, щодо висловлення недовіри, то це буде порушенням Конституції, і "Слуга народу" на таке не піде.

На його думку, відставка уряду спровокує політичну кризу в Україні, яка країні точно не потрібна. Парламентарій переконаний, що Кабмін Гончарука має продовжувати працювати.

Пряма мова: "Я думаю, що уряд повинен працювати і виконувати ті завдання, які він виконує, а також більше займатися безпекою, зокрема, своїх внутрішніх розмов і займатися економікою. Ці розмови, вони ж про економіку".

Чому це важливо: Згідно з українським законодавством, питання про відставку уряду не можна розглядати протягом року з моменту затвердження програми діяльності Кабміну. Таким чином, уряд Гончарука має імунітет до жовтня 2020 року.

Передісторія:

  • 15 січня у мережу було злито аудіозаписи нібито з наради у прем'єр-міністра Олексія Гончарука. На одній з них голос, схожий на прем'єра, визнає, що не компетентний в економічних питаннях. У мережі з'явилася також інформація, що Гончарук нібито написав заяву про звільнення.
  • Прес-служба Кабінету міністрів вийшла з коментарем про те, що не має інформації про справжність жодної аудіо- чи відеозапису в мережі Інтернет і спростувала інформацію щодо заяви про відставку Гончарука.
  • За даними УП, 15 ж січня на засіданні фракції "Слуга народу" жваво обговорювали викладену в мережу прослушку, не гребуючи нецензурною лексикою.
  • Нардепи з обойми олігарха Ігоря Коломойського Максим Бужанський і Олександр Дубінський підбурювали колег висловити недовіру прем'єру.
  • 16 січня прем'єр-міністр Олексій Гончарук вийшов із відеозверненням і заявив, що ворогам не вдасться зупинити його, - та навів аргументи на користь того, що він не "профан" в економіці.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...