Фігуранта справи Гандзюк Павловського арештували за новою підозрою

Вівторок, 21 січня 2020, 16:32
Фігуранта справи Гандзюк Павловського арештували за новою підозрою

Печерський райсуд Києва відправив під арешт на півтора місяці, до 4 березня, колишнього помічника нардепа Ігоря Павловського, підозрюваного у створенні та керуванні злочинним угрупуванням, а також у справі про вбивство Катерини Гандзюк.

Джерело: трансляція судового засідання на youtube-каналі "Громадського"

Деталі: Альтернативи у вигляді грошової застави рішення суду не передбачає.

Прокурори розповіли на суді, що Павловський залучав Сергія Торбіна (один з підозрюваних у причетності до вбивства) та інших невстановлених людей для здійснення злочинної діяльності і для супроводу злочинів. Злочинне угрупування вчиняло злочини проти власності, пов’язані з умисним пошкодженням майна, злочинів проти громадської діяльності та проти життя людини

Зокрема, прокурори розповіли, як Павловський доручив чоловікам на прізвища Пилипенко та Брага та іншим особам знищити спалити авто активістів.

Також, за даними прокурорів, Павловський організовував масові заворушення, зокрема під стінами Олешківської райради.  До них залучили не менше 50 осіб, які прибули до Олешківської ради, де за вказівкою Торбіна і Павловського заблокували вхід до будівлі для осіб, які хотіли бути присутніми на засіданні сесії.

Прокурори також нагадали, що Павловський без поважних причин не з’являється до Приморського райсуду Одеси (уже 5 разів) і один раз не з’явився до Верховного суду. При цьому у ті дні, коли Павловського чекали у суді, він активно пересувався Одесою і Херсоном.

На думку сторони обвинувачення, Павловський може знищити чи підробити речі і документи, які мають значення для досудового слідства, незаконно протидіяти слідству, може переховуватись, незаконно впливати на потерпілих і свідків. 

Прокурори також нагадали про причетність Павловського до справи Гандзюк.

Прокурори розповіли про зв’язки Павловського з правоохоронцями Херсона – про те, що є роздруківки телефонних розмов, з яких видно, що він особисто зідзвонювався з колишніми керівниками поліції і СБУ Херсонської області.

Пряма мова прокурора: "Прошу застосувати до Павловського Ігоря запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без визначення альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави".

Деталі: Павловський на засідання суду прийшов на милицях і сидів, весь час тримаючи їх перед собою.

Адвокати Павловського, у свою чергу, наполягали у суді, що саджати під варту їхнього підзахисного немає потреби, адже він до теперішнього часу співпрацював зі слідством і до того ж дуже хворий, і немає жодних ознак, що він може втекти.

Крім того, вони стверджують, що наразі не побачили від слідства доказів, які б свідчили про злочини Павловського.

Стосовно неявки чоловіка до судів адвокати заявили, що він не міг цього робити, тому що погано почувався через хворобу.

Захист попросив суд відмовити стороні звинувачення у повному обсязі.

Що було раніше: у понеділок, 20 січня, правоохоронці затримали Павловського. Йому повідомили про підозру у керування злочинною організацією, яка "вчиняла у Херсонській області насильницькі дії щодо громадян та підпали їхнього майна з метою залякування та припинення громадської діяльності".

Знати більше: Справа Гандзюк. Версії вбивства, "відставка" Луценка і мовчання Авакова

Журналісти показали реконструкцію подій нападу на Гандзюк

"Справа Гандзюк у прізвищах. Кого покарали за смерть активістки"

Передісторія:

  • 31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на активістку Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками, а за 3 місяці померла у лікарні після багатьох операцій.
  • Поліція затримала 5 підозрюваних у нападі на Гандзюк. Це В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук.
  • За версією друзів Гандзюк, посередником між виконавцями злочину та замовником начебто був Ігор Павловський з кличкою "Собака" – на той момент помічник народного депутата від Блоку Петра Порошенка Миколи Паламарчука.
  • Ігор Павловський після оголошення підозри потрапляв до лікарні з діагнозом "гіпертонічний криз". Зараз він методично ігнорує засідання Приморського райсуду Одеси. 
  • 1 листопада генпрокурор Руслан Рябошапка пообіцяв найближчими днями оприлюднити важливу інформацію з розслідування вбивства Гандзюк.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування