Гончарук на сніданку у Давосі: Уряд нікуди не йде, я не планую йти

Четвер, 23 січня 2020, 08:25
Гончарук на сніданку у Давосі: Уряд нікуди не йде, я не планую йти

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук на "Українському сніданку" в Давосі запевнив, що в нього хороші відносини з президентом Володимиром Зеленським і він не планує йти з уряду.

Джерело: кореспондент "Української правди" зі Швейцарії, трансляція Гончарука

Пряма мова: "У нас дуже крута, безпрецедентна кооперація між собою. Наступні 5 років Україна буде дуже швидко змінюватися у правильному напрямку…

Наступні 5 років Україна буде стабільною, бо ми маємо президентом чесну, порядну людину з високим рівнем довіри.

Команда президента працюватиме на ефективність. Уряд працюватиме, допоки до уряду буде довіра. У нас зараз є ця довіра, у нас в команді чудові відносини".

Деталі: На уточнення ведучого Фаріда Закарії, чи Гончарук залишається працювати у своєму офісі, він відповів: "Уряд нікуди не йде, ми працюємо, це все чутки".

На жарт ведучого, що було б ще чіткіше, якби Гончарук сказав не "уряд", а "я залишуся", прем’єр відповів: "Можу і так сказати. Я не планую нікуди йти… У нас чудові відносини з президентом і хороша взаємодія з усіма гілками влади".

Крім того, Гончарук заявив, що за останні 6 місяців влада України досягла "безпрецедентного прогресу", що українська економіка "зростає швидше, ніж світ", що почала зміцнюватися гривня.

Він також запевнив: "Немає корупції на найвищому рівні, але нам ще потрібно боротися з проявами корупції на різних рівнях".

Цьому передувало:

  • Минулого тижня довкола Гончарука вибухнув скандал через злите прослуховування, з якого слідує, що він визнає себе профаном в економіці, а Зеленському приписує примітивне розуміння економічних процесів.
  • Після цього Гончарук подав заяву про відставку – але не Верховній Раді, як вимагає закон, а президенту. А Зеленський вирішив дати йому ще один шанс.
  • Зеленський висунув вимогу правоохоронним органам за два тижні встановити причетних до запису розмов на зустрічі прем’єра з міністрами та представниками Національного банку.

Роман Кравець, Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування