Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мати вбитої Окуєвої: Слідство має записи, на яких обговорюють плату кіллеру

Вівторок, 28 січня 2020, 08:58
Мати вбитої Окуєвої: Слідство має записи, на яких обговорюють плату кіллеру
hromadske.ua

У слідства є інформація про грошову винагороду, яку обіцяли за вбивство учасників АТО, подружжя Аміни Окуєвої та Адама Осмаєва.

Джерело: інтерв’ю матері загиблої Аміни – Ірини Камінської – для Hromadske

Деталі: Колишній народний депутат Ігор Мосійчук, помічницею якого була Окуєва, заявляв, що в нього є інформація, що за вбивство Аміни пропонували 500 тисяч доларів, а за вбивство Адама – 1 мільйон доларів.

Пряма мова Камінської: "Так, є записи, де встановлені голоси, які це все обговорюють. Але я не занурююсь у ці деталі. Нехай цим займаються люди, в чиї обов’язки це входить".

Інші подробиці: Камінська розповіла, що одразу після затримання підозрюваного Ігоря Редькіна вона зустрічалася з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим та начальником поліції Київщини Андрієм Нєбитовим. Голова МВС обіцяв розслідувати далі і справу про замах на Окуєву та її чоловіка у червні 2017 року, і повторний замах у жовтні того ж року, коли Окуєву вбили.

Артур Денісултанов, який у 2017 році скоїв замах на Осмаєва й Окуєву і якого Україна видала Росії при обміні у грудні 2019 року, в інтерв’ю звинувачував у вбивстві Аміни міністра Авакова та інших людей, а також говорив, що Адам та Аміна займалися виводом грошей і заборгували частину. Камінська відповіла, що "це люди, які несуть брехню", аби врятувати себе.

Мати Окуєвої вважає, що слідство ще не знає імен замовників, але має механізми для їх встановлення.

Пряма мова: "Коли у слідчих не вийшло з Крінарі (Денісултановим, Дакаром, "Дінго" – ред.), а там величезні суми таких замовлень – мільйони, вони зрозуміли, що треба шукати інші можливості. Просто почали шукати професіоналів. А ці (група Редькіна – ред.) працювали, на їхньому рахунку не одне вбивство. У цьому ланцюгу, звісно, мене завжди цікавило ім’я замовника.

Для себе особисто я знаю, хто це. Я називаю це "замовник імперії зла". Імена, ви ж розумієте, з’ясувати важко. Але я думаю, що у слідства є механізм, як в цій ситуації працювати. І те, що мені сказали, теж дає надію, що це можна прослідкувати. 

...Раніше ми говорили з Антоном Геращенком, і він казав, що однозначно все веде в Росію. Це "секрет Полішинеля".

Передісторія:

  • 30 жовтня 2017 року автомобіль, у якому перебувала Аміна Окуєва з чоловіком Адамом Осмаєвим, обстріляли біля селища Глеваха Київської області. Аміна загинула. 
  • 12 січня 2020 року правоохоронці затримали уродженця Дагестану Ігоря Редькіна. За даними слідства, його ДНК збігаються з тими, що виявили на зброї, з якої скоїли вбивство.
  • Редькіна вважають організатором злочинної групи.
  • Суд узяв його під варту на два місяці без можливості внесення застави.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування