СЦКК: Окупанти обстріляли сили ОС із забороненого озброєння

Неділя, 5 січня 2020, 11:37
СЦКК: Окупанти обстріляли сили ОС із забороненого озброєння

Вранці у неділю бойовики ОРДЛО здійснили обстріл позицій підрозділів Об’єднаних сил біля Водяного з озброєння, яке має бути відведено на відстань понад 15 км від лінії розмежування. 

Джерело: Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), повідомляє пресцентр ОС 

Дослівно: "Противник вкотре порушив режим припинення вогню. 5 січня з 6:10 до 6:30 ворог здійснив обстріл позицій підрозділів Об’єднаних сил поблизу н.п.Водяне мінометами калібру 82 мм (8 мін), які відповідно до Мінських домовленостей мають бути відведені на відстань понад 15 км від лінії розмежування".

Українська сторона СЦКК закликала збройні формування РФ припинити свої провокації та дотримуватися існуючих домовленостей. 

Передісторія:

  • 9 грудня у Парижі відбулася зустріч лідерів країн "нормандської четвірки", де президенти Франції, України, Росії та канцлер Німеччини досягли низки домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.
  • Серед домовленостей - продовження розведення сил, обмін полоненими, припинення вогню до кінця 2019 року і підготовка умов для місцевих виборів на Донбасі. 
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що в рамках ТКГ в Мінську будуть узгоджені три "гуманітарні" точки для подальшого розведення сил на Донбасі до кінця березня 2020 року, про що домовилися в Парижі на зустрічі лідерів країн "нормандського формату". 
  • Міністр оборони Андрій Загороднюк повідомив, що нові точки розведення сил і засобів на Донбасі вже відомі і обговорюються в рамках Тристоронньої контактної групи.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News