Небезпечний коронавірус підхопили двоє українців, які працювали на круїзному лайнері

Понеділок, 10 лютого 2020, 13:17
Небезпечний коронавірус підхопили двоє українців, які працювали на круїзному лайнері

Японські фахівці виявили на круїзному лайнері "Diamond Princess" 135 осіб, які заразилися новим коронавірусом 2019-nCoV, із них двоє – громадяни України.

Джерело: Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України, Reuters

Дослівно МОЗ України: "Станом на 10 лютого отримано результати досліджень усіх 439 зразків (першого раунду досліджень – УП), що дало можливість виявити 135 осіб, інфікованих вірусом 2019-nCoV. Зокрема, захворіли двоє громадян України.

Наразі українці зняті з лайнера та перевезені до японської лікарні столичного регіону. Там вони перебуватимуть в ізоляції під відповідним медичним спостереженням щонайменше 14 днів.

Міністерство охорони здоров’я, праці та соціального забезпечення Японії проводить другий раунд відбору зразків серед тих пасажирів та членів екіпажу, хто тісно контактував з нововиявленими захворілими особами і тими, у кого виникли характерні симптоми".

Деталі: На борту корабля "Diamond Princess" біля узбережжя Японії підтверджено 66 нових випадків інфікування незнаним раніше коронавірусом, повідомив оператор судна "Princess Cruises".

Японські фахівці з охорони здоров'я підтвердили, що серед них 45 громадян Японії, 11 американців, 4 австралійці, 3-є з Філіппін та по одному з Канади та України.

Читайте також: Якщо коронавірус прийде в Україну. Чи вистачить лікарень, фахівців та обладнання

Передісторія:  

  • 5 лютого японський Національний координатор із міжнародних медико-санітарних правил повідомив Центру громадського здоров’я МОЗ України про те, що Міністерство охорони здоров’я, праці та соціального забезпечення Японії визначило спалах нового коронавірусу (2019-nCoV) на круїзному лайнері з 3700 людьми з 56 країн.
  • Лайнер не заходив у порти України, однак на ньому перебували 25 громадян України, усі вони є членами екіпажу.
  • З 4 лютого влада Японії поставила судно на 14-денний карантин і здійснювала лабораторні дослідження для пасажирів та екіпажу, які контактували з підтвердженим випадком (439 осіб).
  • За останніми даними Центру Джона Гопкінса, новим коронавірусом заразилися у світі 40 573 осіб (з них 40 195 – у материковій частині Китаю). Померли від нього 910 осіб, одужали – 3 517 людей.
  • Частина українців уже виїхала з Китаю, тепер влада направить чартерний рейс Київ – Ухань – Київ, який евакуює українців із провінції Хубей, де поширюється коронавірус 2019-nCoV. Після повернення в Україну на евакуйованих чекає 14-денний карантин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування