"Плівки Гончарука": Зеленський мав суперечку з Дубінським, СБУ зробила 25 виїмок

Четвер, 6 лютого 2020, 13:11
Плівки Гончарука: Зеленський мав суперечку з Дубінським, СБУ зробила 25 виїмок

Президент Володимир Зеленський сказав депутатам "Слуга народу", що йому точно відомо, що запис розмов прем‘єр-міністра Олексія Гончарука монтували на комп‘ютерах журналістів телеканалу "1+1".

Джерело: співрозмовники "Української правди" в "Слузі народу", голова фракції Давид Арахамія в коментарі УП

Деталі: На засіданні фракції 6 лютого ексгендиректор "1+1 Олександр Ткаченко звернувся до президента з претензією через обшуки в будівлі холдингу. Його підтримав депутат і ведучий "1+1" Олександр Дубінський. Обоє обурювалися, що журналістів не можна обшукувати.

На це Зеленський відповів, що має точну інформацію, що до монтування записів, які були оприлюднені, причетні журналісти каналу. За його даними, запис монтували прямо на робочих комп‘ютерах.

На це Дубінський сказав, що людям байдуже, хто записував, а важливо, що думає прем‘єр-міністр, і що це робота журналістів публікувати такі дані. Зеленський йому заперечив.

Пряма мова співрозмовника УП: "Зеленський сказав, що журналісти мали самі звернутися до СБУ й допомагати слідву з‘ясувати, хто веде записи в режимних об‘єктах. Президент натякав, що між працівниками УДО та журналістами була змова".

Додатково: Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що СБУ зробила 25 виїмок в Управлінні держохорони, міністерствах, багато людей пройшли поліграф, слідчий процес триває.

Що було раніше: 5 лютого стало відомо про обшуки у приміщенні студії Олександра Дубінського на телеканалі "1+1" за адресою Куренівська,18 в Києві. Голова Служби безпеки Іван Баканов заявив, що обшуки проходили у межах розслідування кримінальної справи щодо незаконного прослуховування прем‘єр-міністра Олексія Гончарука. Обшуки також проводились в УДО і в урядовців.

Читайте також"Оскар" для Зеленського і Гончарука, або Урядова криза в турборежимі

Передісторія:

  • 15 січня в мережі опублікували аудіозаписи, де нібито прем'єр Гончарук зізнається, що він "повний профан в економіці". Також чути, як голос, схожий на прем’єровий, каже, що у Зеленського "примітивне розуміння економічних процесів" – і йому треба пояснювати їх.
  • Вранці 17 січня стало відомо, що прем’єр-міністр Олексій Гончарук написав заявупро відставку і поїхав до Офісу президента на консультації замість засідання Верховної Ради, де була передбачена година запитань до уряду.
  • В Офісі президента записали відео зустрічі Зеленського з прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком, де глава державизаявив, що не хоче поки його відставки.
  • Зеленський дав дорученняправоохоронним органам за два тижні встановити причетних до запису розмов під час зустрічі прем’єр-міністра Олексія Гончарука, міністрів і представників Національного банку.

Роман Кравець, Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...