Рада продезінфікує місця, де був Шахов, і протестує тих, хто бачився з ним

Середа, 18 березня 2020, 14:11

Верховна Рада й Міністерство охорони здоров’я вживають заходи для запобігання поширенню коронавірусу у парламенті після позитивного тесту на COVID-19 у народного депутата з групи "Довіра" Сергія Шахова.

Джерело: сайт парламенту

Дослівно: "Апарат Верховної Ради у координації з Міністерством охорони здоров’я України вживає усіх необхідних заходів, які передбачені протоколом.

Співробітники Міністерства охорони здоров’я вже прибули до Верховної Ради України для проведення необхідних дій.

Повідомляємо, що зараз встановлюються всі особи, які контактували з народним депутатом Сергієм Шаховим, для проведення необхідних тестів.

Додатково будуть проведені санітарно-епідеміологічні заходи у тих комітетах, в роботі яких брав участь політик".

Деталі: Сергій Шахов перебуває на самоізоляції. 

На позачерговому засіданні ВР 17 березня його не було.

За словами Шахова, востаннє він був у Верховній Раді 6 березня. Водночас, громадський рух "ЧЕСНО" пише, що нардеп 12 березня відвідував засідання екологічного комітету. 

Верховна Рада вранці 17 березня провела два позачергових засідання – і перейшла к формат роботи у комітетах: через карантин і ризик поширення нового коронавірусу пленарні засідання вирішили не проводити.

Читайте також Парламент на карантині: як керують державами, де коронавірус вже дістався політиків

Вийти з дому і не сісти на 8 років. Рекомендації, заборони та пільги на карантині

Від 15 до 68 мільйонів загиблих від коронавірусу. Як виглядають прогнози вчених

Передісторія:

  • У світі – пандемія через новий коронавірус SARS-CoV-2, що породжує хворобу COVID-19. Спалахнувши в Китаї, вірус поширився вже на 156 країн та регіонів. За останніми даними, цим вірусом заразилося 198 756 осіб, вилікували від нього 81 961 людина, померли від ускладнень хвороби 7 955 людей.
  • В Україні запроваджено карантин із 12 березня до  3 квітня щонайменше. Міста стали закривати усі заклади, крім маркетів і аптек. Кордон для іноземців закрито, міжміське автобусне й залізничне сполучення з 18 березня призупинено.
  • 17 березня о 23:00 припинили рух метрополітену у Києві, в інших містах метро теж не працює. Столична влада замінила його наземним транспортом, хоча в пасажирський транспорт пускатимуть лише по 10 людей, і то лише тих, хто буде в медичній масці.
  • Станом на вечір 17 березня в Україні було зареєстровано вже 14 випадків захворювання Covid-19, два з них летальні.