Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава офісу Зеленського назвав головну умову наступної зустрічі у "нормандському форматі"

Вівторок, 31 березня 2020, 15:58
Глава офісу Зеленського назвав головну умову наступної зустрічі у нормандському форматі

Керівник офісу президента Андрік Єрмак заявив, що головною умовою наступної зустрічі у "нормандському форматі" на найвищому рівні є виконання попередніх домовленостей, які досягли в кінці 2019 року у Парижі.

Джерело: онлайн брифінг Єрмака 31 березня

Пряма мова: "Головною умовою проведення саміту лідерів "Нормандського формату" є виконання всього того, що вони вирішили у кінці минулого року у Парижі. 

На жаль, не все залежить від нас. Є питання, в яких ми зі свого боку зробили все, але інша сторона не так дотримується тих зобов’язань, які були досягнуті в Парижі. 

Перша і головна умова – це виконання всього того, що було в Парижі. В першу чергу, – це припинення вогню, яке не дотримується. Українська сторона завжди повторює, що якщо хтось стріляє по наших бійцях, то наша армія дає відсіч". 

Деталі: Єрмак відзначив, що на Донбасі постійно гинуть українські військові від ворожих куль, але попри це Україна прагне миру.  

Що передувало: За даними "Європейської правди", на думку представника офіційної Німеччини, зустріч лідерів держав "Нормандського формату" точно не відбудеться у квітні.

Читайте також: Перша нормандська: як та у чому Зеленський переміг Путіна на саміті в Парижі

Передісторія:

  • 9 грудня 2019 року у Парижі відбулася зустріч лідерів країн "нормандського формату" (Україна, Німеччини, Франції та РФ).
  • Тоді було узгоджено, що помічники президентів і міністри закордонних справ країн "нормандської четвірки" підготують новий саміт за чотири місяці. 
  • В ході зустрічі президенти Франції, України, Росії та канцлер Німеччини досягли низки домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.
  • Представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Олексій Рєзніков після Нормандської зустрічі заявив, що Україна запропонує зміни до Мінських угод на Нормандській зустрічі у березні або раніше.
  • Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила за підсумками саміту "нормандської четвірки" у Парижі, що Мінські домовленості "не закам’янілий документ", і привітала пропозиції президента Володимира Зеленського змінити його.

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування