Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Стрілянина під Києвом: Нардеп розповів про учасника розборок

П'ятниця, 29 травня 2020, 14:00
Стрілянина під Києвом: Нардеп розповів про учасника розборок

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура заявляє, що одним з учасників розборок зі стріляниною в Броварах Київської області було ПП "А.Т.Н.".

Джерело: Качура в Telegram

Пряма мова: "Учасники перестрілки – угруповання місцевих "тітушок" і друга група завезених бойовиків з Вінниці (троє поранених, затримано 10 осіб, вилучено зброю та боєприпаси, автомобілі) від фірми ПП "А.Т.Н.". Якщо погуглити, то ви знайдете, що це не єдиний випадок такого методу ведення бізнесу".

Деталі: Качура додав, що справа стосується нелегальних перевезень людей, які здійснюються вже не один рік.

За словами нардепа, чесні підприємці платять податки, перевозять пільговиків, проходять техогляд транспорту і медогляд водіїв, платять за маршрут, беруть участь в тендерах на перевезення, а нелегали всього цього не дотримуються, а тільки "здають "данину" в "общак" або дають відкати".

Доповнено від УП: Раніше ЗМІ пов’язували "А.Т.Н." з оточенням Сергія Чеботаря – ексзаступника глави МВС Арсена Авакова. Йшлось про те, що нібито зять Чеботаря, Олег Поліщук, є одним із засновників компанії-перевізника.

До 2015 року людина з таким ім’ям дійсно значилась серед офіційних власників приватного підприємства "А.Т.Н." Наразі засновниками компанії є киянка Наталія Руденко, вінничанин Андрій Поповиченко та фірма з Польщі під назвою "URМТЕС". Водночас, партнером у цій польській фірмі також є Олег Поліщук. 

Ім’я Поліщука фігурувало у ЗМІ у зв’язку з нападом на журналістів під дачею Чеботаря. Тоді розслідувачі стверджували, що нападником був саме зять чиновника МВС.

"Українська правда" зателефонувала за номер телефону, зареєстрованим за "А.Т.Н.", щоб отримати коментар. Однак там не відповіли.

Передісторія:

  • Вранці 29 травня у Броварах на Київщині сталася стрілянина за участю близько сотні осіб, які займаються пасажирськими перевезеннями, 3 чоловіків отримали поранення. Поліція повідомляла про 10 затриманих.
  • За даними джерел УП, частина із тих, хто влаштував перестрілку, місцеві, частина – із Вінницької області. 
  • Мер Броварів Ігор Сапожко заявив, що причиною ранкової стрілянини у місті стала ситуація з розподілом міжміських маршрутів, які затверджує Київська обладміністрація.   
  • Через перестрілку в Броварах у Київській області ввели план-перехоплення.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування