Ексзаступник Кличка постане перед судом за бійку з поліцейським

Середа, 10 червня 2020, 13:53
Ексзаступник Кличка постане перед судом за бійку з поліцейським

Справу ексзаступника голови КМДА Володимира Слончака, якого підозрюють в умисному завданні травм правоохоронцю, передали до суду.

Джерело: прокуратура Києва, речниця відомства Надія Максимець у коментарі УП

Деталі: Київська місцева прокуратура № 9 скерувала до Солом’янського районного суду Києва для розгляду по суті обвинувальний акт відносно колишнього столичного чиновника, підозрюваного в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків (ч. 2 ст. 345 КК України).

На уточнюючі запитання УП, у відомстві зазначили, що підозрюваний дотримується особистих зобов’язань, покладених на нього судом.

Пряма мова Максимець: "Суд поклав на підозрюваного  обов`язки прибувати по першому виклику до слідчого, прокурора та суду на визначений час; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування, що стосується обставин даного кримінального провадження, з потерпілим та свідками поза межами процесуальних дій.

На виклики підозрюваний з’являвся, з ознайомленням матеріалів справи не затягував".

Що передувало: Запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту оскаржили обидві сторони. Прокурор наполягав на цілодобовому домашньому арешті, а захист просив його  скасувати. Київський апеляційний суд у свою чергу обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Строк дії ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання та покладених на нього обов`язків суд визначив до 27 червня 2020 року.

Передісторія:

  • Увечері 26 квітня під час оформлення патрульними адміністративного протоколу стосовно столичної депутатки Людмили Костенко в ситуацію втрутився пасажир авто - заступник голови Київської міської держадміністрації Володимир Слончак. Він зчинив конфлікт, в результаті якого патрульний отримав струс мозку.
  • Щодо Слончака слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. У поліції Києва заявили, що Слончак мав явні ознаки алкогольного сп’яніння, за вчинене йому загрожує до 5 років ув’язнення.
  • 27 квітня на брифінгу голова Київської міської держадміністрації очільник столиці Віталій Кличко повідомив, що звільнив свого заступника та перепросив за його негідну поведінку.
  • В інтернет виклали відео з нагрудної камери патруля, який оформлює порушення правил дорожнього руху авто, в якому пасажиром перебував Слончак. Останній агресивно на підвищених тонах і з нецензурною лайкою спілкується з правоохоронцями. У якийсь момент спалахує сутичка. Слончака затримують за напад.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування