Стефанчук: проведення референдуму в середньому коштує 2 мільярди

Понеділок, 15 червня 2020, 16:01
Стефанчук: проведення референдуму в середньому коштує 2 мільярди

Перший заступник голови парламенту Руслана Стефанчука повідомив, що в середньому проведення референдуму може коштувати 2 млрд гривень. 

Джерело: брифінг Стефанчука 15 червня

Пряма мова: "В середньому вартість проведення одного референдуму, за оцінками різних спеціалістів, 2 млрд гривень…

Фінансування референдуму проводиться за рахунок держбюджету, ці кошти повинні бути закладені в державний бюджет.  Крім цього, встановлений фонд всеукраїнського референдуму, ми пропонуємо, в нашій редакції (законопроєкту), щоб цей фонд обмежувався 20 тисячами мінімальних заробітних плат (94,46 млн грн)".

Що було раніше: 9 червня президент Володимир Зеленський подав до парламенту законопроєкт №3612 "Про народовладдя через всеукраїнський референдум". Він передбачає здійснення народного волевиявлення з 4 питань та з можливістю електронного голосування.

Передісторія: 

  • 28 квітня президент підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення" № 552-ІХ. Відповідно до підписаного закону, питання, чи надавати іноземцям право купувати землю, вирішуватиметься на референдумі.
  • 30 квітня перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив, що у Верховній Раді завершили роботу над першим законопроєктом з блоку народовладдя щодо всеукраїнського референдуму.

Альона Мазуренко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування