Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проти Холодницького відкрили дисциплінарне провадження, хочуть відсторонити

Вівторок, 16 червня 2020, 16:23
Проти Холодницького відкрили дисциплінарне провадження, хочуть відсторонити

Стосовно спеціалізованого антикорупційного прокурора Назара Холодницького відкрито дисциплінарне провадження, 17 червня кадрова комісія розгляне питання про його відсторонення від посади на час розслідування.

Джерело: Холодницький у Facebook

Деталі: Керівник САП оприлюднив два документи, які отримав із Офісу генерального прокурора: один про відкриття провадження за скаргою керівника Генеральної інспекції ОГП Сергія Лисаченка, інший – повідомлення про час і місце розгляду вищевказаної скарги кадровою комісією.

 
 

Пряма мова Холодницького: "Ну що ж... Може хоч завтра дізнаюсь в чому суть і чому все так секретно...".

Доповнено: "Українська правда" звернулась до Офісу генпрокурора із питанням про можливість акредитуватись на засідання. Однак отримала відповідь, що скаргу розглядатимуть в закритому режимі.

Юристка "Центру протидії корупції" Олена Щербан пояснила УП, що наразі чітко не прописаний обов'язок кадрових комісій розглядати скарги відкрито. За словами юристки, для закриття має бути підстава, а гриф "Для службового користування", який присвоїли скарзі на Холодницького, не означає, що там міститься таємниця, адже такими є всі внутрішні матеріали прокуратури.

Водночас, клопотати про відкрите засідання може сам Холодницький.

Що передувало: 9 червня генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що службові розслідування щодо керівника САП Назара Холодницького підтвердили ряд порушень у його роботі. Результатам службового розслідування надали гриф "для службового користування".

Знати більше: Назар Холодницький: Я піду із САП в двох випадках: коли закінчиться строк або коли я сам цього захочу

Передісторія:

  • 26 травня Венедіктова опублікувала відео, де звинуватила керівництво й прокурорів САП у неналежному виконанні службових обов‘язків.
  • Прокурори САП опублікували лист у відповідь, у якому висловили незгоду з твердженням генпрокурора щодо бездіяльності САП та нагадали Венедіктовій, що генпрокурор та його заступники не мають права давати вказівки працівникам САП.
  • Також у відомстві дорікнули Венедіктовій за послаблення авторитету правоохоронних органів та заявили, що "політичні еліти" хочуть використовувати САП у своїх цілях.
  • За словами Холодницького, претензії Венедіктової стали для нього "повним нєжданчиком".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування