Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

САП застерегла Венедіктову від тиску: "Еліти" хочуть підпорядкувати нас своїм цілям

Середа, 27 травня 2020, 13:55
САП застерегла Венедіктову від тиску: Еліти хочуть підпорядкувати нас своїм цілям

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкинула докори генеральної прокурорки Ірини Венедіктової у бездіяльності, дорікнула їй за послаблення авторитету правоохоронних органів та заявила про бажання "політичних еліт" використовувати САП у своїх цілях.

Джерело: звернення САП до Венедіктової після обміну "шпильками", підписане "з повагою"

Дослівно: "Спеціалізована антикорупційна прокуратура звертає увагу генерального прокурора, що спілкування між структурними підрозділами Офісу генерального прокурора шляхом зйомки та розміщення відеороликів та повідомлень у соціальних мережах не відповідає світовим стандартам роботи правоохоронних органів.

Такі дії жодним чином не сприяють утвердженню авторитету органів правопорядку та прокуратури зокрема, а мають зворотній ефект у суспільстві.

Робота САП та НАБУ не узгоджується із старими стандартами роботи правоохоронної системи, а запущений маховик антикорупційної боротьби неможливо спинити, адже він не залежить від прізвищ керівників.

У силу специфіки роботи ми володіємо інформацією та добре розуміємо запущені так званими "політичними елітами" процеси перепідпорядкування нашої діяльності певним цілям, які не узгоджуються із завданнями кримінального судочинства.

З огляду на це, наполегливо закликаємо генерального прокурора не бути частиною таких процесів, не чинити тиску на прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та не ганьбити правоохоронну систему".

Деталі: Відомство Назара Холодницького заявило, що зараз "на розгляді Вищого антикорупційного суду перебуває понад 200 кримінальних проваджень за обвинуваченням осіб, які ще 5 років тому могли подзвонити генеральному прокурору і вирішити усі проблеми у "режимі online".

На даний час вони перебувають на лаві підсудних, як і "сотні інших чинних та колишніх посадовців, політиків, народних депутатів", заявила САП, додавши, що саме їх Венедіктова не хоче "підвести".

САП додає, що "мільярдні схеми у галузі енергетики, промисловості, добування корисних копалин та інших сферах економічної діяльності припинені" внаслідок спільних зусиль Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро України.

У відомстві Холодницького наголосили, що Вищий антикорупційний суд має "тисячі томів" справ – і він "здійснює правосуддя згідно із процедурою встановленою законом, а не у відповідності до побажань Холодницького, Ситника чи навіть Венедіктової".

Передісторія:

  • 26 травня Ірина Венедіктова опублікувала відеозаяву, в якій звинуватила керівництво й прокурорів Антикорупційної проакуратури у неналежному виконанні службових обов‘язків і навела приклади "ганебних випадків бездіяльності САП". Вона анонсувала свою реакцію на це.
  • Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури опублікували лист у відповідь, у якому висловили незгоду з твердженням генпрокурора щодо бездіяльності САП та нагадали Венедіктовій, що генпрокурор та його заступники не мають права давати вказівки працівникам САП.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування