Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Венедіктова каже, що виявила порушення в роботі Холодницького

Вівторок, 9 червня 2020, 14:34
Венедіктова каже, що виявила порушення в роботі Холодницького

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що службові розслідування щодо керівника САП Назара Холодницького підтвердили ряд порушень у його роботі.

Джерело: інтерв'ю Венедіктової "Українським новинам", коментар Холодницького "Українській правді"

Пряма мова Венедіктової: "Службове розслідування завершено. Факти порушення вимог КПК, закону "Про прокуратуру" та положення про Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі знайшли своє підтвердження. Дисциплінарна скарга передана на розгляд дисциплінарної комісії".

Деталі: Венедіктова сказала, що з Холодницьким її пов'язують виключно робочі відносини.

На питання, чи є у керівника САП шанс переобратися і залишитися на ще один термін, вона відповіла: "30 листопада у нього закінчується термін повноважень і згідно із законом, і за контрактом. У будь-якому випадку це відбудеться. Але, ми відкриваємо конкурс на нового керівника САП і якщо Назар Іванович захоче прийняти в ньому участь, якщо члени комісії його оберуть, то who knows. Подивимося. Якщо він візьме участь в конкурсі і переможе в ньому, то чому ні".

Холодницький повідомив, що дізнався про завершення розслідувань зі ЗМІ.

Пряма мова Холодницького: "У п'ятницю вже після завершення робочого дня до приймальні надійшло 2 повідомлення про завершення цього. Сьогодні намагаюся зв'язатися з головами обох комісій Любовичем та Мустецою, щоб ознайомитися власне з висновком, але вони не відповідають.

Подав клопотання про надання мені для ознайомлення всіх матеріалів, щоб підготувати свою позицію, тому що до сих пір не розумію суть "звинувачень". Буду наполягати на публічному розгляді за участю представників ЗМІ".

Холодницький підкреслив, що обидві комісії завершили розслідування одночасно.

Що було раніше: 29 травня нардеп Гео Лерос опублікував інформацію про те, що Венедіктова почала "копати" під Холодницького.

Згодом стало відомо, що генпрокурор ініціювала ще одне службове розслідування щодо керівника САП. 

Знати більше: Назар Холодницький: Я піду із САП в двох випадках: коли закінчиться строк або коли я сам цього захочу

Нагадаємо:

  • 26 травня Венедіктова опублікувала відео, де звинуватила керівництво й прокурорів САП у неналежному виконанні службових обов‘язків.
  • Прокурори САП опублікували лист у відповідь, у якому висловили незгоду з твердженням генпрокурора щодо бездіяльності САП та нагадали Венедіктовій, що генпрокурор та його заступники не мають права давати вказівки працівникам САП.
  • Також у відомстві дорікнули Венедіктовій за послаблення авторитету правоохоронних органів та заявили, що "політичні еліти" хочуть використовувати САП у своїх цілях.
  • За словами Холодницького, претензії Венедіктової стали для нього "повним нєжданчиком".

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування