Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У фракції Порошенка пообіцяли підтримати відставку Авакова, якщо буде голосування

Вівторок, 2 червня 2020, 17:35
У фракції Порошенка пообіцяли підтримати відставку Авакова, якщо буде голосування

"Європейська солідарність" обіцяє підтримати відставку будь-якого міністра на розгляді в парламенті, хоча сама запропонує відставку всього уряду.

Джерело: нардепи "ЄС" Володимир Ар’єв та Ірина Геращенко у Facebook

Пряма мова Ар’єва: "Для ініціації відставки одного міністра достатньо ініціативи одного депутата. Зараз по відставці Авакова є 50 підписів. Реєструйте, їх достатньо. "ЄС" проголосує за відставку будь-якого міністра, коли питання буде винесено в залу ВР. Поки йде лише політична тріскотня – проект постанови, скільки би депутатів його не підписали – Авакова не звільнять. Звільнить голосування в залі.

"ЄС" вважає, що обісрався уряд в цілому, а не поокремо. Це стосується і ватного міністра оборони, який нагороджує таких самих ватників, і махінатора з міністерства охорони здоров‘я, і недолугих міністрів економіки та фінансів тощо. А повністю керований з Банкової прем‘єр - взагалі окрема розмова".

Тому "ЄС" підтримає голосування за відставку будь-якого міністра, але зі свого боку вимагатиме і готуватиме відставку уряду в цілому".

Пряма мова Геращенко: "ЄС" звернулася до спікера з офіційним листом надати нам підписні листи про відставку всього уряду, як того вимагає регламент".

Що було раніше:

  • Фракція "Голос" 2 червня розпочала збір підписів нардепів за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.
  • Під проєктом постанови за відставку Авакова підписалися близько 50 нардепів від двох фракцій, інші парламентарі ставити підписи не поспішають.

Читайте також: Катування і зґвалтування у поліцейському відділку Кагарлика. Все, що відомо

Передісторія:

  • Фракція "Слуга народу" запропонувала заслухати Авакова на годині запитань до уряду 5 травня із доповіддю щодо резонансних кримінальних подій останнього тижня.
  • Заступник голови депутатської фракції "Голос" Ярослав Железняк у своєму виступі підтримав цю ідею та нагадав, що його політсила закликає відправити Авакова у відставку.
  • Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков порадів, що позиції фракцій "Голос" та "Слуга народу" співпали в питанні виклику для доповіді очільника МВС.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування