Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський хоче, щоб "нормандська четвірка" зустрілася попри пандемію

Понеділок, 22 червня 2020, 18:24
Зеленський хоче, щоб нормандська четвірка зустрілася попри пандемію

Президент Володимир Зеленський вважає, що пандемія COVID-19 має спонукати до припинення вогню на Донбасі, а зустріч у "нормандському форматі"  має відбутися у найближчі місяці.

Джерело: Skype-інтерв'ю Володимира Зеленського канадському виданню "The Globe and Mail", розшифровка Офісу президента

Деталі: Зеленський висловив думку, що в умовах пандемії потрібно "припинити всі війни", а кошти й технології – спрямувати на охорону здоров'я, медицину, вирішення кліматичних проблем.

Пряма мова Зеленського: "Ми зверталися на Мінському майданчику із закликом припинення вогню. Зараз набагато більше важливіших викликів. Зараз проводяться з цього питання консультації. Ми говорили про це з Німеччиною та Францією – до цих країн у нас були перші після оголошення карантину міжнародні візити делегацій. Це говорить про те, що для нас це дуже важливо.

Зараз ми змінили підхід до Мінського процесу, до нашої делегації (у Тристоронній контактній групі – ред) ввійшли люди, які не просто слухають і говорять, а й ухвалюють рішення, тому що вони державні службовці рівня віце-прем'єр-міністра України, рівня заступників міністрів нашого уряду.

Ми маємо зробити все, щоб найближчими місяцями у нас була зустріч у Нормандському форматі, не чекаючи закінчення пандемії. Принаймні ми все для цього робимо.

Що стосується допомоги, ми відправляємо гуманітарні конвої на той бік, гуманітарні вантажі від Червоного Хреста також. На жаль, та сторона не прислухається й не відкриває доступ для більшості автомобілів представників ОБСЄ.

Тим не менш, ми все ще віримо (у досягнення миру дипломатичним шляхом – ред.).

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо 1 червня заявив, що Росія не може бути повернена до складу "Великої сімки", допоки не відбудеться повного відновлення територіальної цілісності України. Ми вдячні за цю підтримку. Тільки всім світом треба тиснути на Росію, інакше результату не буде".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...