Малюська похвалився, куди пішли кошти клієнтів VIP-камер СІЗО

Вівторок, 30 червня 2020, 14:13
Малюська похвалився, куди пішли кошти клієнтів VIP-камер СІЗО

За гроші, отримані від ув’язнених, які платять за перебування в камерах підвищеного комфорту, зробили перші ремонти безкоштовних камер.

Джерело: міністр юстиції Денис Малюська у Facebook

Деталі: Перші ремонти у безкоштовних камерах СІЗО зроблено за рахунок коштів, отриманих у якості плати за камери з поліпшеними умовами. Малюська запевняє, що на ремонт витрачено 0 (нуль) гривень платників податків.

Пряма мова: "Перед запровадженням експерименту з платними камерами нас постійно запитували: куди підуть зароблені кошти?чи не порушуємо ми права тих, хто перебуває у безкоштовних камерах?

Відповіді на ці запитання на фото: і те, куди йдуть гроші, і те, що очікувало б в‘язнів у безкоштовних камерах, якби не наш експериментальний проект".

 
було...
 
стало

Що передувало: 19 червня Малюська повідомив про надходження більше 115 тисяч гривень за користування платними камерами на рахунки слідчих ізоляторів, та початок ремонтів безкоштовних камер.

Передісторія:

  • У квітні стало відомо, що Міністерство юстиції в межах реформи вирішило зробити у слідчих ізоляторах платні камери підвищеного комфорту.
  • Згодом повідомлялося, що платні камери у слідчих ізоляторах з’являться спочатку в Київському СІЗО.  Вартість розміщення у Києві залежить від терміну, за який здійснюється оплата: 2 000 грн за добу, 8 000 грн за тиждень та 12 000 грн за місяць.
  • Станом на 10 червня до проєкту долучились 10 слідчих ізоляторів.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News