Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

В Одесі почали підіймати танкер Delfi

Субота, 18 липня 2020, 15:53
В Одесі почали підіймати танкер Delfi
"Думська"

В Одесі почалася операція з підйому танкера Delfi, що затонув у листопаді минулого року.

Джерело: голова Одеської ОДА Максим Куций у Facebook, "Думська"

Дослівно Куций: "Перевертання танкера заплановано на сьогодні, 18 липня. У ці години проводиться активна фаза робіт".

Деталі: Куций повідомив, що до процесу долучилися представники бізнесу, які нададуть буксири для перевертання судна на рівний кіль.

Представники судновласника заявляють, що після перевертання танкера їм знадобиться 2 тижні, аби транспортувати його на місце майбутньої дислокації, зазначив голова ОДА.

 
"Думська"

У той же час, як повідомляє одеське видання "Думська", роботи з накачування понтонів ведуться у суботу з 6 ранку.

Між пляжем та "Делфі" постійно курсують катери, доставляючи водолазів до місця робіт. На відстань близько 100 метрів підійшли буксири, на них заводять троси, щоб смикнути танкер для постановки на кіль.

 

Видання повідомляє, що при спробі смикнути танкер у одного з буксирів порвався канат.

Що передувало: Під час поїздки в Одесу президент Володимир Зеленський закликав судновласника забрати танкер до 20 липня, інакше за справу візьмуться правоохоронці. 

Передісторія:

  • Одеська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 25 червня закрила місцевий пляж "Дельфін" через витік нафтопродуктів із затонулого поблизу танкера DELFI.
  • 22 листопада минулого року поблизу Одеси сів на мілину танкер "Делфі", власник якого не дозволяв екіпажу залишити судно, а рятувальні катери не могли підійти до нього через шторм. Тоді повідомлялося, що на борту немає вантажу, який би загрожував екологічній ситуації Одещини. Але судно не мало відповідних реєстраційних документів.
  • Однак вдень 22 листопада аналізи показали перевищення допустимої концентрації нафтопродуктів у воді в 53 рази, а 23 листопада Держекоінспекція Кримсько-Чорноморського округу прозвітувала, що вміст нафтопродуктів у воді на місці аварії перевищує гранично допустиму концентрацію в 157 разів.
  • 8 квітня судновласник затонулого в Одесі танкера "DELFI"  запевнив генерального прокурора Ірину Венедіктову, що найближчим часом забере судно з берега за власний кошт.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування