Лукашенко обіцяє винести нову Конституцію на обговорення. РФ хоче поділитися досвідом Путіна

Понеділок, 31 серпня 2020, 15:02
Лукашенко обіцяє винести нову Конституцію на обговорення. РФ хоче поділитися досвідом Путіна

Виконуючий обов'язки президента Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що проєкт нової білоруської Конституції, який розробляється зараз,  винесуть на громадське обговорення. Росія пропонує поділитися недавнім досвідом зміни основного закону.

Джерело: Лукашенко на робочій зустрічі з головою Верховного суду РБ Валентином Сукало, цитує держінформагентство БелТА, прес-секретар президента Путіна Дмитро Пєсков, цитує "Інтерфакс"

Деталі: Лукашенко заявив, що влада буде пропонувати народу зміни, які будуть рухати суспільство вперед.

В.о. президента зазначив, що зараз в Білорусі фахівці, в тому числі судді Конституційного суду, працюють над змінами до головного закону країни. Потім проект оновленої Конституції буде винесено на громадське обговорення. При цьому він зауважив, що голос неповнолітніх громадян країни, яких також чимало на мітингах, враховуватися не може, хоча вони і можуть висловлювати свою думку.

Пряма мова Лукашенко: "Щоб покрутили, висловили свою думку, що їм подобається, не подобається, свої міркування. Але при цьому хочу сказати особливо завзятим, які гамором кричать за зміни: вони повинні розуміти, що у кожної дорослої людини при голосуванні за той чи інше питання на референдумі за Конституцією є один голос - і у селян, і у робітників, вчителів, лікарів, фахівців, і у тих, хто досяг 18-річного віку і сьогодні бродить по вулицях спокійного, чистого, затишного Мінська ".

Додатково: Прессекретар президента Путіна Дмитро Пєсков допустив "передачу Білорусі досвіду щодо зміни Конституції".

Пряма мова Пєскова: "Цього не можна виключати, звичайно, чому ж не ділитися досвідом, тим більше, що свіжий досвід, досить багатий і експертний, про що говорять результати голосування".

Читайте також: "Корона" для Путіна, Бог у законі, опоненти за ґратами. 15 фактів про російський "референдум" за Конституцію

Передісторія:

  • 25 червня в Росії почалося голосування щодо поправок до конституції і "обнулення" президентських термінів Володимира Путіна, яке мало на меті дозволити президенту РФ керувати країною до 2036 року. 
  • ЗМІ повідомили, що в Москві скуповують голоси на підтримку поправок до конституції. Також в Росії розробили спеціальну електронну систему для контролю явки бюджетників з великих підприємств на голосуванні за поправки до конституції.
  • 3 липня президент Росії Володимир Путін підписав указ, який обнуляє його президентський термін і дозволяє йому знову балотуватися в президенти Росії.
  • 9 серпня після виборів президента Білорусі в країні почалися протести проти масових фальсифікацій. Незгодні з "перемогою" Олександра Лукашенка вийшли на протести і почали страйкувати.
  • Щоб розганяти мітинги ОМОН застосовує силу, повідомлялося також про жорстокі побиття і зниклих без вісти людей. Міліція використовувала гумові кулі, водомети та сльозогінний газ. Білоруси наполягають, що їх протест - мирний. Силовики РБ продовжують незаконні затримання людей.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...