Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко спихає питання передачі своїх повноважень на парламент і уряд

Понеділок, 16 листопада 2020, 10:35
Лукашенко спихає питання передачі своїх повноважень на парламент і уряд

Самопроголошений "президент" Білорусі Олександр Лукашенко зробив нову заяву щодо передачі своїх повноважень: він, мовляв, підпише закон, якщо його напрацюють парламент і уряд.

Джерело: Лукашенко на нараді з представниками парламенту та уряду, відео телеграм-каналу "Пул первого"

Деталі: На нараді передбачалося розглянути нові підходи до сплати дорожнього збору, але Лукашенко вирішив торкнутися більш животрепетної теми: передачу повноважень. Він заявив, що підпише відповідний закон, який, мовляв, повинні напрацювати парламент і уряд, в процесі "відкручуючи один одному голови", як це прийнято, в розумінні Лукашенка, в демократичних країнах.

Пряма мова: "Народ, суспільство хоче змін, і вони замкнулися на президенті і його повноваженнях. Як вихід із цього - зміни до Конституції. Ми з вами нещодавно домовилися з керівництвом парламенту, що для того, щоб відсотків на 70-80% повноваження президента передати парламенту, уряду, іншим структурам, Конституцію ламати не треба. Тому всі питання, які ви винесли на сотні сторінок президенту, лежать в площині парламенту і уряду. Давайте їх вирішуйте.

Уряд опрацьовує ці питання з урахуванням всіх обставин, бачачи діри в бюджеті, якщо вони є, з подачі МВС, КДБ, губернаторів, місцевих органів влади, сільських рад. обговорюйте і дебатуйте в парламенті, так як це прийнято в цивілізованих країнах. Депутати разом з урядом обговорюють, рвуть один одному краватки-сорочки, крутять голови, потім президент підпише той закон, який ви приймете.

Ось і весь розподіл повноважень в даному питанні. Далі - більше: до Всебілоруських народних зборів я обіцяю вам розподілити повноваження чесно, справедливо, не йдучи від відповідальності. Гострих питань для суспільства у нас небагато, ми вже прийняли всякі рішення. І ви прекрасно знаєте, що ухвалював їх в основному президент, підставляючи себе під гостру критику суспільства. Але я розумів, що без їх вирішення країни бути не може".

Нагадаємо: У Білорусі вже 100 днів тривають протести проти режиму Лукашенка. Сотні тисяч білорусів на практично щоденних акціях по всій країні вимагають, щоб Лукашенко призначив нові вибори президента замість фальсифікованих 9 серпня. Лукашенко з одного боку заявляє, що "за владу посинілими руками не тримається", з іншого - відмовляється скласти повноваження.

У вересні Лукашенко говорив, що проведення нових президентських виборів можливе вже після прийняття нової Конституції Білорусі.

На початку листопада - сказав, що гарантує проведення нових виборів у країні, коли, мовляв, громадяни приймуть таке рішення.

Лише на одній акції в неділю 15 листопада силовики затримали 23 журналістів і 1100 протестувальників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
Усі новини...