Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В МОЗ заявили, що домовляються про закупівлю ще однієї вакцини від коронавірусу

Середа, 20 січня 2021, 14:15
В МОЗ заявили, що домовляються про закупівлю ще однієї вакцини від коронавірусу

Міністерство охорони здоров'я проводить переговори про закупівлю вакцин від COVID-19 з індійським виробником Serum Institute.

Джерело: Заступник міністра охорони здоров'я Ігор Іващенко в ході засідання парламентського комітету здоров'я нації, якого цитує "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова Іващенка: "На умовах певної конфіденційності скажу, що паралельно проводяться переговори з індійським виробником - компанією Serum Institute, який може виробляти американську вакцину "Нововакс" і має можливість виробляти вакцину компанії "АстраЗенека" на даний момент".

Деталі: Іващенко не уточнив, чи йде мова про закупівлю вакцини, розробленої безпосередньо Serum Institute, або про вакцину інших компаній, вироблених індійською компанією.

Читайте також: Вакцина від COVID-19. Скільки коштує, коли з'явиться в Україні і чому СБУ вже розслідує контрабанду

Передісторія:

  • Компанія AstraZeneca з 11 грудня заявила, що починає клінічні випробування комбінації власної вакцини від коронавірусу з російським препаратом "Супутник V".
  • Україна закупила вакцину від коронавірусу CoronaVac в найбільшого китайського виробника вакцини Sinovac Biotech.
  • У найближчі місяці Україна планує отримати близько 10 мільйонів доз вакцини від ковіду – 1,9 мільйона від китайського виробника Sinovac Biotech і 8 мільйонів від COVAX. За кращим сценарієм – COVAX виділить для України не 8, а 16 мільйонів доз, але гарантій цього поки що немає.
  • 52% українців не готові вакцинуватись від коронавірусу, навіть якщо щеплення будуть безкоштовними.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування