В Білорусі раптово оголосили перевірку бойової готовності армії

Понеділок, 25 січня 2021, 14:05
В Білорусі раптово оголосили перевірку бойової готовності армії

У Білорусі 25 січня розпочалася раптова комплексна перевірка бойової і мобілізаційної готовності Збройних сил республіки.

Джерело: Міністерство оборони РБ

Деталі: Відзначається, що перевірку розпочато за розпорядженням міністра оборони республіки під керівництвом начальника Генерального штабу.

Основною метою проведених заходів є перевірка і підвищення рівня бойової та мобілізаційної готовності і здатності з'єднань і військових частин виконувати свої завдання за призначенням у сучасних умовах.

Деякі військові частини і підрозділи вже отримали завдання на приведення у вищі ступені бойової готовності. Так, зокрема, віддано відповідне розпорядження на доукомплектування та приведення в бойову готовність однієї з військових частин 120-ї гвардійської механізованої бригади.

Відзначається, що дії військ пройдуть практично на всіх полігонах Збройних Сил і окремих ділянках місцевості.

Дослівно: "З огляду на специфіку виконуваних завдань, війська будуть діяти в різних умовах - долати водні перешкоди, відпрацьовувати навчально-бойові завдання вдень і вночі, як у лісових масивах, так і в населених пунктах.

Пильну увагу буде приділено стану техніки та озброєння, а також роботі систем, які це забезпечують.

Завершити цю перевірку планується проведенням контрольних занять і тактичних навчань з бойовою стрільбою різного рівня".

Передісторія:

  • У Білорусі з 9 серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка, що керує країною понад 26 років.
  • Україна,багато європейських країнСША та Канада не визнають Лукашенка президентом Білорусі.
  • Лукашенко також заявив, нібито Захід виступив проти Білорусі з метою підібратися до Росії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування