Корабель для міжпланетних подорожей: SpaceX запланувала запуск Starship SN9

Понеділок, 25 січня 2021, 23:07
Корабель для міжпланетних подорожей: SpaceX запланувала запуск Starship SN9

Американська приватна космічна компанія Ілона Маска SpaceX, який за даними Bloomberg, 7 січня став найбагатшою людиною на планеті Земля, запланувала здійснити запуск дев'ятого прототипу міжпланетного багаторазового космічного корабля Starship.

Джерело: Трансляція запуску

UPD: Запуск відклали на добу. Очікуємо другої спроби ввечері 26 січня.

Деталі: Очікується, що Starship SN9, який обладнано трьома двигунами Raptor, здійснить "стрибок" на 12,5 кілометрів та керовано приземлиться на посадковий майданчик поруч з місцем старту.

Дороги довкола космодрому SpaceX перекриті до 2:00 26 січня за київським часом, а отже запуск варто очікувати в цей проміжок часу.

Starship SN9 встановлено на пусковому комплексі біля містечка Бока Чика, штат Техас.

В Twitter Маск зазначив, що для виправлення проблеми, яка стала причиною аварії SN8, у SN9 були внесені "незначні зміни".

Винахідник додав, що "скоро" на іншому пусковому комплексі космодрому встановлять SN10. Всього SpaceX одночасно будує ще 7 космічних кораблів різних модифікацій.

В Бока-Чика також тривають роботи по збірці Superheavy BN1 та BN2 – ракети-носія для Starship. Маск повідомив, що її перший запуск відбудеться вже за "кілька місяців".

Нагадаємо:

Що передувало:

Читайте за посиланням: Wi-Fi на всю планету. Яким буде глобальний супутниковий інтернет від SpaceX

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News