Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підготовка вбивства: в СБУ не коментують, чи фігурує у справі Нескоромний

Вівторок, 26 січня 2021, 10:56
Підготовка вбивства: в СБУ не коментують, чи фігурує у справі Нескоромний
Фото 24.ua

Служба безпеки не підтверджує і не заперечує інформацію про те, що експерший заступник голови СБУ Дмитро Нескоромний фігурує у матеріалах розслідування кримінального провадження як замовник убивства голови Внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

Джерело: пресслужба СБУ у коментарі "Українській правді", джерела УП в правоохоронних органах

Дослівно пресслужба СБУ: "Процесуальні норми поки що не дозволяють нам оприлюднювати саме цю інформацію. Проте ми зробимо це одразу і в повній мірі. Як тільки це стане можливим".

Деталі: За даними поінформованих джерел в правоохоронних органах, Нескоромний задокументований у матеріалах негласного слідства, яке фіксувало контакти наближеного до Нескоромного Юрія Расюка (співробітник СБУ Юрій Расюк, якого підозрюють у підготовці вбивства Наумова; наразі заарештований – ред.).  

Співрозмовники УП зазначили, що слідство ймовірно може оголосити на широкий загал версію, що мотивом замовлення вбивства Наумова було те, що саме він був перепоною для повернення Нескоромного на високу посаду в керівництві СБУ. А також те, що Наумов виступав проти призначення окремих членів екскоманди Нескоромного в СБУ зараз.

Що було раніше: Джерела "Дзеркала тижня" повідомляли, що в СБУ мотивом замовлення вбивства Наумова вважають той факт, що він був єдиною перепоною для отримання Нескоромним високої посади в керівництві Служби.

За даними видання, операція з розробки Нескоромного і затриманого Расюка завершилася вимушено достроково. Мовляв, команда зовнішнього спостереження СБУ зафіксувала, що Нескоромний начебто здав свою машину на станцію техобслуговування, і в СБУ боялись, що там можуть виявити і згодом знищити засоби прослуховування.

Тому СБУ машину конфіскувала. Ця обставина і дала незапланований старт операції з затримання Расюка.

"ДТ" також повідомляло, що у тексті клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо Расюка немає прізвища Нескоромного, якого вважають замовником.

Читайте також: Таємні матеріали СБУ: Хто замовив напад на "праву руку" Баканова і до чого тут брат Єрмака

Передісторія:

  • 23 січня стало відомо, що працівника СБУ Юрія Расюка затримали за підозрою в підготовці вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова на замовлення колишнього заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного. Джерела УП підтвердили інформацію про затримання. 
  • Суд арештував Расюка на 60 діб без можливості внесення застави.
  • У СБУ повідомили, що організатор замаху на Наумова запропонував $50 000 за вчинення злочину. Злочин планувався у змові декількох осіб.  

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування