Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раду кличуть Венедіктову для звіту про справи Майдану

Понеділок, 15 лютого 2021, 11:20
У Раду кличуть Венедіктову для звіту про справи Майдану

Заступник голови Верховної Ради Олена Кондратюк запропонувала запросити до парламенту генерального прокурора Ірину Венедіктову для звіту про розслідування справ Майдану.

Джерело: засідання погоджувальної ради 15 лютого, "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова: "Хочу внести пропозицію: запросити цього тижня до Верховної Ради генерального прокурора Ірину Венедіктову, вона може прозвітувати перед парламентом і суспільством про хід та поточні підсумки справ Майдану і дати цілісну оцінку цим подіям".

Деталі: Також вона закликала розглянути проєкт постанови про заяву Верховної Ради щодо подій революції Гідності з урахуванням рішень ЄСПЛ. 

До того ж Кондратюк закликала ухвалити зміни до законодавства про заочне засудження. 

Глава Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що 19 лютого на засідання Ради запросять прем'єр-міністра Дениса Шмигаль.

За словами Разумкова, Венедиктова буде в парламенті найближчим часом, але її не стануть запрошувати на годину запитань до уряду у найближчу п'ятницю.

Знати більше: Культурний код Майдану. Хто придумав "Небесну Сотню", "Революцію Гідності", і як "Плине кача" стала другим гімном

Після кожної революції український народ зростає у своїй гідності. Але це ще не стеля – Мирослав Маринович

Передісторія:

  • 21 листопада 2013 року на Майдані Незалежності зібралися люди, незгодні з зупинкою євроінтеграційних процесів. Вони вирішили провести тут ніч. Так почався Євромайдан, що переріс у Революцію Гідності.
  • Під час акцій протесту проти дій влади Віктора Януковича у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постраждали чимало людей, у січні 2014 року було вбито кількох осіб, а 20 лютого зранку почалися розстріли майданівців.
  • Тоді, на піку протесту, загинули понад сотня мітингувальників, переважно на вулиці Інститутській. Частину вулиці перейменували в Алею Героїв Небесної сотні.

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування