Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Смерть через знеструмлення: після трагедії у Жовківській лікарні звільнили головлікаря

Вівторок, 16 лютого 2021, 02:14
Смерть через знеструмлення: після трагедії у Жовківській лікарні звільнили головлікаря

Мер Жовкви Олег Вольський звільнив Ігоря Шевціва - головного лікаря місцевої центральної районної лікарні, де в листопаді минулого року через знеструмлення померли двоє пацієнтів.

Джерело: розпорядження Олега Вольського, опубліковане у Facebook, Zaxid.net

Пряма мова Вольського: "Відповідно до виданого мною розпорядження – з 15 лютого 2021 року звільнено Шевціва Ігоря Євгеновича з посади директора КНП "Жовківська лікарня" ("Жовківська ЦРЛ").

Наступний етап - проведення відкритого конкурсу для визначення нового керівника установи, про який повідомимо згодом".

Деталі: Як свідчить оприлюднений мером документ, обов’язки директора лікарні виконуватиме заступник Володимир Боровик.

 

Шевців розповів Zaxіd.net, що звільнення було спільним рішенням разом із Вольським. Лікар сподівається надалі залишитися працювати в медзакладі.

Пряма мова Шевціва: "Це було спільне рішення. Я написав заяву. Поки що я звільнився з посади головного лікаря. Дайте я визначуся і тоді все всім розкажу... Якщо мене візьмуть, то залишаюся".

Передісторія:

  • 28 листопада 2020 року поліцейські отримали інформацію, що у Жовкві на Львівщині через відсутність електропостачання у реанімації місцевої лікарні померли двоє людей, що були підключені до апаратів штучної вентиляції легень.
  • В Офісі президента та у Львівській обладміністрації відреагували на смерть пацієнтів у лікарні в Жовкві. Департамент охорони здоров’я ЛОДА розпочав службову перевірку щодо дій медичних працівників Жовківської ЦРЛ.
  • Комісія департаменту охорони здоров'я дійшла висновку, що медики, які були на чергуванні, надали у повному обсязі усю необхідну медичну допомогу пацієнтам у момент відключення електроживлення. Водночас адміністрація лікарні не вчинила жодних дій для того, аби підключити хірургічний корпус, де знаходиться реанімація, до резервного живлення.
  • 3 грудня депутати на сесії Жовківської районної ради мали розглядати питання про звільнення Шевціва, однак сесія не відбулася через відсутність кворуму.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: