Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дві третини росіян впевнені, що коронавірус винайшли в лабораторії - опитування

Понеділок, 1 березня 2021, 10:37
Дві третини росіян впевнені, що коронавірус винайшли в лабораторії - опитування

64% росіян вважають, що COVID-19 був штучно створений як нова форма біологічної зброї.

Джерело: опитування "Левада-центру"

Деталі: Повідомляється, що версія про штучне походження вірусу домінує в усіх вікових групах, однак найбільш популярна серед старшого покоління: 71% - для людей 40-54 років, 65% для людей, старших 55 років.

 
Левада-центр

Зазначається, що лише 23% людей вважають, що вірус виник природним шляхом. У це більше вірить молодь 18-24 років - 34%.

При цьому, у версію про штучне походження найбільше вірять ті, хто здебільшого отримує новини від друзів і знайомих (73%). Натомість, версія про природне походження найбільш популярна серед читачів Telegram-каналів (34%).

Опитування проведене 18-24 лютого. Участь узяли 1 600 осіб.

Передісторія:

  • Пандемія COVID-19 вперше виникла в центральному китайському місті Ухань наприкінці 2019 року. Походження вірусу досі залишається предметом суперечок.
  • Держсекретар США Майк Помпео заявив, що є "значна кількість доказів" того, що новий коронавірус з'явився в китайській лабораторії, але не заперечує висновок спецслужб США про те, що він не був створений людиною. Колишній президент США Дональд Трамп також припускав, що коронавірус поширився з лабораторії Уханя.
  • Згодом з’ясувалося, що влада США не знайшла підтвердження, що коронавірус походить із лабораторії в Ухані.
  • 14 січня команда експертів ВООЗ прибула до Китаю для дослідження походження пандемії. У підсумку експерти місії виключили теорію  походження вірусу з лабораторії Уханя. Вони дійшли висновку, що гіпотеза про лабораторний витік малоймовірна і вона не належить до гіпотез, які досліджуватимуть надалі. Місія не змогла точно визначити джерело коронавірусу, однак експерти вважають, що хвороба виникла в кажанів і могла передаватися людям через іншого ссавця.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування