Офіс президента запровадив регулярні зустрічі з послами "Великої двадцятки"

Середа, 10 березня 2021, 22:21

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак провів зустріч із послами країн "Великої двадцятки", які відтепер відбуватимуться регулярно.

Джерело: Офіс президента

Деталі: Єрмак розповів дипломатам про ситуацію на Донбасі. За його словами, протягом декількох місяців від початку запровадження режиму припинення вогню це було надзвичайно великим здобутком, адже за цей час вдалося зберегти життя багатьох українських військових. Але віднедавна, на жаль, режим тиші дедалі частіше порушується з боку супротивника, через що Україна втрачає своїх захисників.

За словами глави ОПУ, команда президента з великою перспективою дивиться на розширення дипломатичних, політичних, економічних горизонтів взаємодії з країнами "Великої двадцятки". Він запропонував розглянути можливості та нові варіанти участі України у регіональних форматах для більшої інтеграції із сусідніми європейськими державами, налагодити роботу з сусідами на Чорному морі на найвищому рівні.

Заступниця Єрмака Юлія Свириденко висловила переконання, що Україна в найближчі місяці зможе успішно розв'язати ключові питання у переговорах з Міжнародним валютним фондом. 

Вона зауважила, що ОПУ та уряд фокусують свою увагу на політиці боротьби з корупцією, реформі фіскальної служби, судовій реформі. Свириденко також наголосила на важливості зменшення впливу олігархів на українську економіку, анонсувала запровадження інструментів для полегшення доступу бізнесу до кредитних ресурсів, а також створення агентства з іноземних інвестицій.

Довідково: Велика двадцятка, або G-20 (формальніше — Група Двадцяти Міністрів Фінансів та Керівників Центральних Банків) є групою міністрів фінансів та керівників центральних банків 20 економік: 19 з найбільших економік світу та Європейського Союзу. Серед країн Великої двадцятки є Росія.

Нагадаємо:

  • Єрмак заявив, що в рамках "нормандського формату" Україна, Німеччина і Франція розробили план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі і зараз очікують реакції Росії. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News