Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США закуплять ще 100 млн доз вакцини проти COVID від Johnson & Johnson

Середа, 10 березня 2021, 23:39
США закуплять ще 100 млн доз вакцини проти COVID від Johnson & Johnson

Президент США Джо Байден доручив Міністерству охорони здоров’я закупити ще 100 млн доз вакцини проти коронавірусу виробництва Johnson & Johnson. 

Джерело: CNN, Reuters

Деталі: Уряд ще має домовитись, коли додаткові дози препарату зможуть доставити для американців. Очікується, що це станеться наприкінці року. Наразі компанія працює над збільшенням виробництва. 

Водночас, за словами очільника Білого дому, надлишками вакцини США зможуть поділитися з іншими країнами лише після того, як вона буде доступна кожному американцю. 

"В кінці цього темного тунелю минулого року є світло, але ми не можемо послабити пильність та припустити, що перемога неминуча. Разом ми подолаємо цю пандемію та вступимо у більш здорове та обнадійливе майбутнє", – сказав Байден.

Наразі у США використовують три вакцини проти коронавірусу, зокрема  Pfizer/BioNTech, Moderna та Johnson & Johnson.

Станом на ранок 10 березня було введено понад 93 мільйони доз препаратів. Проте, перші дві вакцини вимагають щеплення двома дозами, а Johnson & Johnson – одною.  

За словами речниці Білого дому, середній тижневий показник вакцинування складає 2,17 млн уколів щодня. Вона також повідомила про збільшення поставок вакцин від Pfizer і Moderna з 15,2 млн доз до 15,8 млн. 

Що передувало: Президент Джо Байден заявив, що США матимуть достатньо доз вакцини проти COVID-19 для кожного дорослого американця до кінця травня.

Нагадаємо:

  • Вакцинація в США розпочалась із 14 грудня. 
  • Екстрений дозвіл на використання вакцини отримали компанії Pfizer-BioNTech і Moderna. Це означає, що вакцину починають використовувати, не чекаючи закінчення всіх її випробувань. Окрім того, нещодавно було схвалено однодозову вакцину Johnson & Johnson.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...